Badjie reddet uavgjort på overtid i premieren

Et tidlig baklengsmål så lenge ut til å frata oss alle poengene i serieåpningen borte mot Mjøndalen. På overtid sørget imidlertid debutant Kebba Badjie for at det endte uavgjort 1-1 mot bruntrøyene.

På Consto Arena fikk vi en verst tenkelig start på årets OBOS-liga. Kampen var under to minutter gammel da Haruna klarerte et hjørnespark rett i beina på Mats Pedersen. Han gjorde ingen feil og ga bruntrøyene ledelsen 1-0.

Drøye ti minutter seinere var hjemmelaget nær ved å øke til 2-0. Raufoss sleit med å komme inn i kampen, men spilte seg litt opp utover i omgangen – uten å produsere sjanser av betydning.

Gratissjanse

Den største sjansen fikk vi da «Nico» Fremstad brøt i midtbaneleddet og passet til Erlend Hustad. Mjøndalens målvakt sto lang ute, og Hustad forsøkte seg på et skudd fra langt hold. Ballen gikk imidlertid høyt over.

Omgangen ebbet ut med nok en sjanse til Mjøndalen, som kunne gå til pause med ledelse 1-0 etter en omgang uten sprudlende fotball.

Også etter hvilen var det Mjøndalen som åpnet best, mens Raufoss spilte seg fram til en kjempesjanse åtte minutter ut i omgangen.

2830 holdt koken i 100 minutter - og vel så det! God bande. (Foto: Marius Mykleset)

Burde scoret

Ryan Lee Nelson spilte fri Victor Fors som traff en umarkert Erlend Hustad perfekt med et innlegg fra høyresida. Dessverre gikk headinga fra kort hold over.

Sander Nordbø forsøkte seg også med et langskudd, mens Nicolai Fremstad forsøkte seg etter en corner litt seinere. Og nå var det Raufoss som hadde tatt over kommandoen i kampen. Flere store sjanser ble det imidlertid ikke før Mjøndalens Alie Conteh fikk direkte rødt kort etter en takling av «Nico» Fremstad etter 80 minutter.

Fortjent utlikning

Erlend Hustad ga Raufoss et håp om poeng like etterpå da headingen etter et hjørnespark endte på nettaket. Et nytt hjørnespark tre minutter på overtid ga imidlertid uttelling. Mjøndalens målvakt måtte gi retur. Ballen hevnet i beina på innbytter Kebba Badjie som enkelt utliknet til 1-1.

Og etter en sterk 2. omgang på Consto Arena var det ikke ufortjent at vi fikk med oss den ene poenget hjem. Førstkommende helg venter Vålerenga i sesongens første kamp på Nammo stadion – et Vålerenga som også måtte nøye seg med ett poeng i premieren hjemme mot Sogndal.