Avsluttet med tap – og 9. plass i OBOS-ligaen

Raufoss klarte ikke å følge opp den sterke borteseieren mot Kristiansund og avsluttet årets sesong med tap 0-1 hjemme mot Bryne. Dermed endte vi på 9. plass i årets OBOS-liga.

På papiret hadde Bryne mest å spille for i sesongens siste seriekamp, all den tid de kjempet om siste kvalikplass for spill i neste års eliteserie.

Og drama ble det da Mjøndalen tok ledelsen mot Sogndal etter en times spill. 10 minutter seinere utliknet imidlertid Sogndal på straffespark, men bare minutter seinere var Bryne tilbake på kvalikplassen etter scoring på Nammo stadion.

Og da verken Sogndal eller Raufoss klarte å score mot slutten av sine kamper, snøt Bryne sogndølene for den siste kvalikplassen. Dermed ble det bortelaget som kunne juble både for seier og kvalik til eliteserien mot Start.

Mesterlig av Lauvli

To spillende lag sto for en severdig 1. omgang på Nammo stadion. Begge lag spilte seg også fram til flere gode målsjanser i løpet av de første 45 minuttene – uten å score.

Nærmest var nok Bryne da Robert Undheim skjøt i stanga fra spiss vinkel tidlig i kampen, mens en reaksjonsredning fra Ole Kristian Lauvli litt seinere i omgangen gjorde at jærbuene måtte gå til pause uten nettkjenning. Samme Lauvli reddet også en avslutning etter corner mot slutten av omgangen.

Men også hjemmelaget hadde to-tre gode målsjanser; Torjus Engebakken skjøt like utenfor et kvarter ut i omgangen, før Loris Mettler avsluttet over mål etter en kontring like etterpå. Adrian Hansen fikk heller ikke klem på en heading etter corner etter en halvtime, før Brynes målvakt avsluttet omgangen med et par redninger etter gode Raufoss-muligheter av blant andre Markus Johnsgård.

Sjansefattig

2. omgangen ble på ingen måte så sjanserik, men midtveis i omgangen var gjestene nær scoring da et langskudd fra Eirik Saunes smalt i tverrliggeren.

Andreas Helmersen hadde bare vært på banen et par minutter da han fikk en kjempesjanse uten å få uttelling. Det gjorde derimot Christian Landu-Landu da han headet Bryne i ledelsen etter et frispark kvarteret før slutt. En scoring som skulle vise seg å bli særdeles viktig for jærbuene.

For noen skikkelig sluttspurt maktet vi dessverre ikke å sette inn mot Bryne. Dermed endte det med nok et hjemmetap og 9. plass på tabellen etter en svak høstsesong på hjemmebane.

En stor takk til alle supportere som møtte opp og heiet våre gutter fram i snøføyka på Nammo stadion.

Takk også til alle våre fantastiske frivillige som har klargjort banen og som stiller opp med alle mulige oppgaver og leverer flotte arrangement - året rundt!

Kampfakta: Raufoss – Bryne 0-1 (0-0)

Scoringer: 0-1 Christian Landu-Landu

Laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad – Sivert Westerlund (Jakob Ørsahl 22. min), Loris Mettler, Eduards Emsis, Torjus Engebakken (James Ampofo 70. min), Gard Simenstad – Markus Johnsgård, Andreas Østerud (Andreas Helmersen 70. min)

Gule kort: Markus Johnsgård, Nicolai Fremstad, Eduards Emsis, Jamal Deen Haruna

Publisert: 12.11.2023
Skrevet av: Tommy Gullord/ Foto: Marius Mykleset