Assist fra Lauvli senket Åsane

Ole Kristian Lauvli slapp ingenting inn i eget mål, men var også stor bidragsyter til at det ble mål andre veien – og sikret seier mot Åsane i Bergen.

Åsane – Raufoss 0-1 (0-0)

Det er kun fire uker siden lagene møttes sist, da på Nammo, hvor Raufoss sørget for at Åsane fikk sitt første tap på bortebane hittil i sesongen. Det var en nervepirrende kamp, hvor Raufoss sto imot et sterkt Åsane-lag. Denne gangen åpnet kampen langt roligere, hvor det de første ti minuttene var svært jevnt mellom lagene.

Raufoss tok opp presset da det nærmet seg kvarteret spilt, og var mye på Åsanes banehalvdel. Etter 18 minutter fikk Raufoss frispark fra skrått hold, og Emil Breivik slo som vanlig inn en nydelig pasning. Det var ikke langt unna at det kunne vært mål, men Åsane fikk ballen bort og avverget situasjonen.

I 23. minutt sendte Filip Brattbakk en frekk stikker gjennom til Breivik, som puttet ballen perfekt i mål. Det ble imidlertid annullert, av en merkelig grunn, men antakelig fordi dommeren mente å ha sett en hands eller offside fra Håkon Leine i en situasjon i forkant.

Rundt halvtimen spilt svarte Åsane på presset Raufoss hadde det foregående kvarteret, og kom til både en og to muligheter, men de kom ikke lenger enn til Lauvli – som sto støtt som fjell.

Resten av førsteomgangen fortsatte litt som den startet, litt roligere og langt jevnere enn midten av omgangen var. Lagene gikk dermed til pause med 0-0, men det er lov å stille seg spørsmål om Raufoss skulle vært i ledelsen.

Åsane startet andreomgangen best, men i omgangens første kvarter var det like jevnt som tidligere. Det var rett og slett lite futt i kampen. Rett før 60 minutter spilt tok Raufoss imidlertid grep. Lauvli sto like ved midtstreken og la inn et langt og nydelig skudd som gikk helt fram til Matias Belli i boksen til Åsane – og Belli tok den praktfullt ned med brystet og skøyt ballen perfekt i mål. Endelig satt den for Belli, som har hatt så mange sjanser de siste kampene, og endelig fikk Raufoss korrekt 0-1.

Etter målet kom de oransjekledte stadig mer inn på Raufoss’ banehalvdel, men våre gutter sto sterkt imot. Selv om det i perioder kun var å forsvare seg Raufoss-gutta gjorde, så gjorde det det bra, og det Åsane prøvde på ble ikke til noe stort.

Det nærmeste Åsane var å utlikne var i 82. minutt, da vertenes Jonas Eide Vågen forsøkte på et skudd i farlig posisjon – men igjen sto Lauvli støtt som fjell, og lot ingenting gå forbi.

Raufoss forsvarte seg så godt at Åsane sendte virkelig alle mann foran mål i overtidsminuttene – til og med keeper var med i forsøket på å berge ett poeng. Men det hjalp ingenting, for Raufoss hadde bestemt seg. Poengene skulle med hjem fra Bergen! Og det ble de, for da dommeren blåste av kampen sto det fortsatt 0-1 på tavla.

Raufoss har med det tatt alle poengene i begge oppgjørene mot et av lagene som har vært vanskeligst å møte i årets OBOS-liga.