Ampofo briljerte i komfortabel cuptriumf

James Ampofo var i storslag og herjet med Skreia da Raufoss gikk komfortabelt videre i cupen etter seier 8-0 på Skreiaplassen.

Sammen med Ryan Lee Nelson briljerte Ampofo på topp og ga tidlig beskjed om at ei cupbombe på andre sida av kommunegrensa ikke var noe tema.

Ryan Lee Nelson testet skuddfoten allerede etter sju minutter. Fem minutters seinere scoret Ampofo sitt første for dagen med et flott skudd i lengste hjørne.

Ytterligere to

1. omgangen var bare drøyt halvspilt før samme mann hadde scoret ytterligere to mål. I tillegg hadde Ryan Lee Nelson snappet opp en retur fra vertenes målvakt og ordnet 2-0 til oss, før Kebba Badjie og Jakob Nyland Ørsahl avsluttet omgangen med hvert sitt mål.

Med 0-6 på måltavla midtveis var i realiteten all spenning borte. Spørsmålet var egentlig bare hvor stor seieren ville bli.

Debut

Petter Eichler Jensen fikk sin debut for Raufoss da har erstattet Ole Kristian Lauvli etter hvilen. Også Kodjo Somesi fikk sesongens første 45 minutter på banen i en omgang der Skreia fikk sin første sjanse i kampen da Adonis Soma skjøt like utenfor tidlig i omgangen.

Snaue kvarteret ut i omgangen kunne Ampofo satt sitt fjerde for dagen da han kom alene mot Skreias keeper, men sistnevnte reddet mesterlig.

Og selv om vi fortsatte å dominere kampen, var ikke presisjonen, kvaliteten og energien i spillet like stor som før pausen. I tillegg ga ikke Skreia bort like mye rom bakover, og drøyt midtveis i omgangen var Elias Munkelien nær ved å redusere.

På langt nær ferdig

James Ampofo var imidlertid på langt nær ferdig for kvelden. Først fyrte han av en kanon som smalt i krysset, før han snappet ballen mellom to Skreia-forsvarere og scoret sitt fjerde fem minutter før full tid.

Og bare for liksom å understreke hvem kvelden tilhørte, scoret Ampofo like godt sitt femte for kvelden helt på tampen av en kamp som aldri ble spennende, men sendte oss komfortabelt videre til 2. runde i cupen.

Takk til Skreia Idrettslag for et fint arrangement, vi ønsker også laget lykke til i årets 4. divisjon!

1. runde i NM

Skreia – Raufoss 0-8 (0-6)

Scoringer: 0-1 James Ampofo (12), 0-2 Ryan Lee Nelson (14), 0-3 James Ampofo (21), 0-4 Kebba Badjie (24) 0-5 James Ampofo, 0-6 Jakob Nyland Ørsahl (44), 0-7 James Ampofo (85), 0-8 James Ampofo (89)

Gult kort: Marius Alm og Kristoffer Hay

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Marius Alm, Kristoffer Hay – Oliver Rotihaug, Eduards Emsis, Nicolai Fremstad, Ryan Lee Nelson, Jakob Nyland Ørsahl – James Ampofo, Kebba Badjie

Benyttede innbyttere: Petter Eichler Jensen, Kodjo Somesi, Torjus Engebakken, Yaw Agyeman, Andreas Østerud