4.runde OBOS-ligaen: Møter Start på Sør Arena

IK Start hører alltid med blant opprykksfavorittene fra OBOS-ligaen. I fotballbyen Kristiansand har de siste sesongene vært tunge- ikke minst da naboen Jerv sikret seg opprykk til Eliteserien foran fjoråret. Den svei ekstra jævlig ….

Annonse:

Men uansett hvordan man snur og vender på det – Kristiansand er en fotballby. Optimismen er tilbake for fullt etter noen tunge opplevelser i OBOS de senere år. Det la ikke noen demper på stemningen da KBK – årets soleklare opprykksfavoritt, ble sendt hjem som slakt etter åpnings-matchen på Sør Arena. 0-4 fikk møringene i sekken…

 

Bra åpning …

Foran søndagens oppgjør mot Raufoss står Start uten tap. Poengdeling borte mot Moss og Bryne (2-2)- i tillegg full pott i åpningen mot KBK- har gitt IK Start blod på tann. Det vil ventelig bli ei tøff brudulje. Raufoss kommer fra 4-0 hjemme mot KFUM og 0-0 borte mot Sandnes Ulf.. I det siste oppgjøret ble det spilt bra, produsert nok sjanser, men ballen ville ikke inn.

Jørgen Wålemarks gutter ser ut til å være i bra slag. Ikke minst den defensive organiseringen har vært imponerende sterk. Makter man å gjenskape prestasjonene fra KFUM og Sandnes Ulf så skal kan det bli stille på Sør Arena – som i fjor …

Massakeren

Da endte oppgjøret på Sør Arena med 2-2 , mens Start vant 2-1 på Nammo stadion. Det er med andre ord ingen grunn til å stå med lua i hånda. For forventningene og budsjettene har vært større enn klubbens prestasjoner de senere årene.

Vi som har levd noen år glemmer ikke sjokk-kampen fra 2003 (24.august)– på gamle Kristiansand stadion. Da feide Dag Opjordsmoens mannskap til med 7-2 seier. Det er 20-årsjubileum i år. Raufoss Fotball ga sørlendingene en leksjon de ikke glemmer: To scoringer av ”gamle-treneren” Christian Johnsen – og da engelskmannen Neil Tarrant gikk til værs og satte punktum for scoringsorgien ved å heade inn Espen Haugs perfekte corner – da tok Start-legenden, avdøde Svein Mathisen, sin sønn Jesper Mathisen i hånda og forlot stadion.

Dette bekreftet TV 2`s Jesper Mathisen på FotballEkstra i 2018, da han gratulerte Raufoss med opprykk og come back i OBOS-ligaen.

-Jeg var ikke gamle karen den gangen. Men husker det svært godt. Det er et mørkt kapittel i Starts historie. Jeg satt sammen med min far på VIP-tribunen. Før kampen var slutt reiste vi oss og gikk hjem – totalt sjokkert, sa Jesper på TV 2 i 2018.

Ranheim solide

Med RBK-veteranen og City-proffen Kåre Ingebrigtsen i sjefsstolen, har Ranheim overrasket de fleste i årets liga. Trønderne er eneste lag uten poengtap og serieledelse. Den beholdes trolig når Skeid er gjester denne runden. Oslo-laget sliter – som i fjor – og står med fattige et poeng.

Runden (4) spilles slik:

Lørdag:

Mjøndalen-KBK

Sogndal –Bryne

Ranheim-Skeid

Søndag:

IK Start –Raufoss

Moss-Jerv

ÅSANE-KFUM

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 29.04.2023
Skrevet av: Tom Løkken/Anne Thoresen Foto: Marius Mykleset