Velkommen til Toten, Sogndal!

Onsdag kveld dekkes bordet til cupfest på NAMMO Stadion.

Annonse:

Det er ikke ofte vi får anledningen til å ønske et lag fra øverste nivå velkommen til NAMMO Stadion i en offisiell kamp. Faktisk har vi ikke hatt besøk av et eliteserielag i en tellende kamp (serie eller cup) siden 2. runde i 2014. Da røk vi med 1-2 for Stabæk.

Cupen i fjor er allerede glemt. I år ble Redalen slått med 5-1 på Vardal i 1. runde. Så ble det Sogndal, som ledes av Eirik Bakke, som ble motstander. 

Les saken: Blir det jubel mot Sogndal? 

Onsdagens gjester på NAMMO Stadion kommer til gards uten Ole Amund Sveen, som pådro seg et beinbrudd tidligere i år. De kommer til kampen som nummer 11 på eliteserietabellen etter nå sist å ha tapt 2-3 for Brann.

Dette er Sogndals siste kamper før Raufoss-møtet:

  • 2-3 mot Brann
  • 2-1 mot Molde
  • 4-0 mot Viking
  • 0-0 mot Haugesund
  • 0-1 mot Lillestrøm

For å komme seg til 2. runde måtte Sogndal slå Fjøra, et lag som faktisk spiller sin hjemmekamper på Sogndals hjemmebane Fosshaugane Campus. Det gjorde de med solide sifre. Kampen endte 6-1.

Hvittrøyene fra "saftbygda" Sogndal har ifølge egne hjemmesider sin beste cupplassering fra 1976. Da spilte de finale og tapte 1-2 for Brann. Det samme året røyk Raufoss ut med 0-1 etter ekstraomganger for Manglerud Star allerede i 1. runde.

Vi håper mange tar turen til stadion onsdag kveld for å få med seg cupbataljen. Er våre menn gode nok til å tukte eliteserielaget Sogndal - og ta seg til 3. runde i cupen? Vi krysser fingra og kler oss i gult og svart!

Annonse fra Obos-ligaen: