Super-Lauvli reddet poenget mot Ranheim

Hele laget leverte en god kamp mot Ranheim, men det ble med poengdeling etter en fantastisk redning av Ole Kristian Lauvli.

Raufoss – Ranheim 0-0 (0-0)

Raufoss åpnet kampen i kjent stil, med høyt press fra omtrent første sekund. Det ga flere sjanser til å ta en like tidlig ledelse som i forrige kamp mot Øygarden – hvor de fleste av dem kom etter corner. I løpet av de første ti minuttene hadde Raufoss allerede fått en god håndfull med cornere. Ingen av dem ville imidlertid i nettet.

I de neste ti minuttene var det Ranheim sin tur til å spille framover på Raufoss’ banehalvdel. Men det var ikke mye Ole Kristian Lauvli måtte i ilden, for heller ikke gjestene fikk noe særlig sving på siste del av angrepet.

Førsteomgangen fortsatte i en slags loop, hvor Raufoss etter halvspilt omgang igjen kom til med sitt press – men Ranheim svarte og tok over den neste perioden. Ingen av lagene hadde noen voldsomt store sjanser heller, og klarte ikke karre seg forbi hverandres forsvar. Dermed sto det ganske åpent og med 0-0 til pause.

I første spilleminutt av andreomgangen fikk Raufoss corner, og på første stolpe sto Edvard Race som headet og satte Ranheim-keeper Magnus Lenes ut av spill. Dessverre skrudde den motsatt vei av nettmaskene. I minuttet etter kom nok en stor mulighet for Raufoss, da Ryan Doghman kom seg gjennom Ranheim-forsvaret og på løp alene mot keeper, men det stoppet ved sisteskansen. En god start på andreomgangen!

Da kampen nærmet seg timen spilt, var det fortsatt 0-0 på Nammo. Hittil i omgangen var Raufoss nærmest å gjøre noe med det. I nøyaktig 60. minutt sto de gule i kø for å få ballen i mål, hvor både Belli, Race og Doghman kom med skuddforsøk – men forsvaret til Ranheim sto støtt.

På en av kampens mange cornere i 68. minutt la Breivik inn en nydelig perle som landet på oversiden av tverrliggeren. Kun centimetere unna at den hadde gått inn direkte fra corner! Det hadde imidlertid ikke blitt noe – da dommer blåste frispark til Ranheim.

75 minutter sto det på klokka da Ranheim kom til sin første nevneverdige mulighet denne omgangen, og det var et relativt frekt forsøk på å sende ballen på tvers gjennom feltet av Raufoss-spillere – men det gikk nettopp helt på tvers og ut, til utspill fra Lauvli.

I 82. minutt leverte Raufoss to store sjanser på rad, hvor Snorre Strand Nilsen var dirigenten bak begge med to flotte innlegg. Det første havnet hos Doghman, som sto alene og kunne prikke den i mål, men ballen havnet langt over. Det andre havnet hos innbytter Håkon Leine, som også sto relativt alene, men også den havnet utenfor.

På en av Ranheims sjeldne visitter på Raufoss’ banehalvdel ble Ranheims Ruben Kristensen Alte felt av Race inne i feltet – og dommeren pekte på straffemerket. Klokken viste 85 minutter da gjestenes Erik Tønne sto klar bak ballen på straffemerket, og han ladet til – men vår superkeeper Lauvli reddet på fantastisk vis!

Straffen satte virkelig temperatur på de siste minuttene av kampen, og det bar preg av at begge lag ønsket mer enn ett poeng – dermed bølget det mer enn tidligere. Men bølgene ebbet ut i ingenting, og dermed sto det fortsatt 0-0 da dommeren blåste av kampen.