Nessø mot Øygarden

Snuoperasjon ga poengdeling på Sotra

Raufoss lå under 3-1, men i noen underholdende sluttminutter sørget gutta for at de nesten fikk med seg alle poengene tilbake fra det målrike oppgjøret mot Øygarden.

Øygarden – Raufoss 4-4 (2-1)

Ute i det vindfulle havgapet startet kampen med et smell, av den leie sorten. Ikke et minutt var passert engang før vertene gikk opp i ledelsen, signert pannen til de hvitkleddes Jan Martin Hoel Andersen.

Den første reelle sjansen til Raufoss kom først etter et snaut kvarter. Da var det Emil Breivik som testet skuddfoten, rett i keeper. I det 17. minutt gikk det langt bedre da vertene leverte en forsvarstabbe uten like, som Kristoffer Nessø visste å utnytte. Utlikningen satt for de gule og svarte!

Utlikningsmålet stakk hull på byllen for Raufoss, som i mange minutter etter hadde enveiskjøring i kampen. Det snudde imidlertid etter halvspilt omgang, hvor Ole Kristian Lauvli måtte ut i full strekk og levere god redning for ikke å havne under igjen. Det stoppet ikke Øygarden, for etter en snau halvtime satt den igjen for hjemmelaget, og stillingen sto 2-1 i 28. minutt.

Rundt 35 minutter spilt rotet Raufoss noe voldsomt, og Lauvli fikk virkelig testet seg. Heldigvis leverte han godt, så angrepene fra Øygarden fikk ikke større konsekvenser enn middels hjerteinfarkt for oss som så på. Noe større ble det ikke resten av omgangen, og lagene gikk til pause med 2-1 etter en hektisk førsteomgang.

Øygarden startet best i andreomgangen også, dog ble det ingen raske mål. Raufoss fikk ikke helt til noe av det de prøvde på, men heldigvis gjorde ikke Øygarden det heller.

Da timen var spilt fikk vertene straffe etter hands av Edvard Race. Øygardens første målscorer sto bak merket, og satte den til side for Lauvli. 3-1 sto det, og det ble stadig seigere for Raufoss å prøve seg på et comeback. I 67. minutt kom Breivik med en av sine kjente susere, men heller ikke det lyktes. Motvinden ga ingenting ekstra til de gulkledte i første halvdel av andreomgangen.

Vinden snudde imidlertid kraftig, ikke på banen, men for et Raufoss som plutselig fikk en voldsom medvind over seg. I 79. minutt sørget Gard Simenstad for liv i kampen igjen, da han pent satte inn redusering til 3-2. Snaue tre minutter senere satte også Nessø en perle av en scoring, og Raufoss utliknet igjen. 3-3 sto det da klokken bikket 83 minutter spilt. Og Nessø var virkelig kampens mann, for kun et par minutter senere leverte han nok en lekkerbisken og sendte Raufoss i ledelsen. 3-4, og for noen minutter på Sotra!

Sander Marthinussen på Øygarden ville riktignok ikke at Raufoss skulle ta siste stikk, så like før siste ordinære spilleminutt satte han nok et mål for hjemmelaget. 4-4 sto det på tavla, med kun fire tilleggsminutter igjen av kampen.

4-4 sto seg, og det ble poengdeling i det som tidvis var en tam kamp sett med Raufoss-øyne. Men for en avslutning vi var vitne til!

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Stian Simenstad (Martin Heiberg, 76.), Marius Alm, Edvard Race, Snorre Strand Nilsen (Matias Belli, 58.) – Emil Breivik, Lasse Berg Johnsen, Nicolai Fremstad – Kristoffer Nessø, Håkon Leine (Gard Simenstad, 55.), Lee Rochester Sørensen

Gule kort: Stian Simenstad, 24. Lee Rochester Sørensen, 81. Emil Breivik, 87., Fredrik Greve Monsen, 90.

Publisert: 20.07.2020
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset