Sjanse på sjanse på sjanse, men kun ett poeng

Raufoss var uten tvil det beste laget på Nammo stadion mandag kveld, med en andreomgang som var helt ellevill. Men det ville seg absolutt ikke mot Grorud.

Raufoss – Grorud 2-2 (0-1)

Raufoss gikk rett i strupen på Grorud, og allerede etter 90 sekunder havnet et tilbakespill fra første angrep hos Ryan Doghman som la inn fint i retning hodet til Håkon Leine. Det var nære på allerede i andre spilleminutt!

Og slik fortsatte det: I 11. minutt var det corner til Raufoss, som Emil Breivik rettet mot hodet til Leine. Igjen en stor sjanse til Raufoss, og igjen signert pannebrasken til Leine – men denne gangen var keeper til Grorud, Mats Guldbrandsen Viken, med på notene. Fire minutter senere prøvde Kristoffer Nessø seg på et frekt skudd fra rundt 16 meter, hvor keeper strakk seg så lang han var – og sendte ballen til corner. I etterspillet av corneren kom Breivik med et innlegg mot Ikhsan Fandi, som var få centimetere for kort for å få ballen i mål.

Det var liten tvil om hvilket lag som burde vært i føringen, for sjanse på sjanse kom som perler på en snor for Raufoss. I 23. minutt var det flipperspill innenfor femmeteren til Grorud, og det er helt utrolig at det ikke ble mål til de gulkledte!

Noen minutter senere kom Grorud til en ytterst sjelden visitt på Raufoss’ banehalvdel, og det så noe farlig ut da Groruds Magnus Dahlby kom alene gjennom med bare Lauvli mellom ham og målet. Han var dog i offside da han mottok ballen, så det ble avblåst før han fikk sjanse til å gjøre noe mer.

I 37. minutt hadde Raufoss en av sine mange kanonader, men så – på en kontring – fikk gjestenes Runar Hauge ballen på Raufoss’ venstreside. Grorud visste å utnytte Raufoss’ manko på backer, og Hauge fikk gå helt til det bare var Lauvli igjen som siste hinder. Dessverre ble det en tøff jobb for vår kjære keeper å stå imot, så Grorud gikk opp i ledelsen. Vi kan ikke si noe annet enn at det var lite fortjent, selv om det var godt utnyttet av gjestene.

Til tross for skuddet for baugen, dabbet ikke Raufoss noe av. Det sto imidlertid 0-1 på tavla da dommeren blåste av for pause.

Raufoss åpnet med samme trykk i andreomgangen. I 51. minutt hadde Matias Belli alle tides mulighet til å utlikne for de gulkledte, men ballen gikk rett i keeper. Tre minutter senere ble Fandi felt av gjestenes Fabian Østigard Ness like utenfor 16-meteren. Ness ble utvist, og Raufoss fikk frispark i veldig god posisjon. Breivik var klar, men heller ikke det var i nærheten av å gå i nettmaskene for Raufoss.

I 59. minutt var Belli igjen så nær, så nær, med det nærmeste Raufoss hadde vært til nå, da han like foran mål fikk skutt – men i stanga og ut. Like etterpå hadde Grorud på motsatt side et skudd i stanga, hvor det var helt utrolig at de ikke økte ledelsen.

Det var noen voldsomme minutter av kampen rundt timen spilt. I 64. minutt satt den endelig for Raufoss – hvor Belli først kom med nok en kanon som burde gått inn, men heldigvis sto Breivik støtt på returen og måket den kontant i mål. Utlikningen til 1-1 satt, men etter sjansene og dominansen til Raufoss å dømme burde det vært det tosifrede målet som satt.

Fandi fikk også endelig sendt ballen i mål i minuttet etter, men han ble avblåst for offside. De ville minuttene fortsatte, og i 68. minutt viste Grorud at de absolutt ikke var svekket av utvisningen – heller tvert imot. De hadde krutt i støvlene og kom med den ene halvfarlige sjansen etter den andre. Og nettopp i det 68. minutt utnyttet de igjen svakheten til Raufoss’ venstreside. Gjestenes Oscar Aga ble spilt gjennom og fikk gå alene mot mål – og satte den bak Lauvli. 1-2 var stillingen, og selv om Grorud skal ha honnør for effektiviteten deres, var det ikke fortjent.

Andreomgangen var intens, og det ville seg ikke for Raufoss som kjempet og kjempet på. Oskar Løken kom innpå i 75. minutt, og gjorde antakelig akkurat som han fikk beskjed om – gå innpå og sett utlikningen. Han hadde nemlig knapt rukket å komme på banen da han stupte inn 2-2-målet for Raufoss! En utrolig deilig scoring.

Presset og dominansen til Raufoss fortsatte, og det var lite som tydet på at det kun skulle bli ett poeng igjen på Nammo. Det var vel ikke igjen en eneste Raufoss-spiller som ikke hadde flere store sjanser på mål.

Det var noen utrolig nervepirrende sluttminutter hvor ballen rett og slett ikke ville inn for Raufoss, slik takten var gjennom hele kampen. Og mannen som har mye av skylden for det er keeperen til Grorud. Dermed endte kampen 2-2.

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Nicolai Fremstad (Gard Simenstad, 70.), Solo Owusu, Marius Alm, Ryan Doghman – Lasse Berg Johnsen, Emil Breivik, Matias Belli - Ikhsan Fandi, Kristoffer Nessø (Lee Rochester Sørensen, 88.), Håkon Leine (Oskar Løken, 75.)

Publisert: 14.09.2020
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset