Seig aften i Trøndelag

OBOS-ligaens nest beste lag ble for sterke, og selv ikke en rekke gode redninger fra Lauvli klarte å holde Ranheim fra seieren.

Ranheim – Raufoss 3-0 (1-0)

Etter en sterk åpning av Raufoss, kom en smell i motsatt ende snaue fire minutter ut i kampen. Dommer blåste straffe til Ranheim etter en holding av Emile Dadjo. Ranheims Michael Karlsen satte den til side for Ole Kristian Lauvli, og det sto 1-0.

Raufoss ga hjemmelaget til tider mye rom, hvilket gjorde at Ranheim stadig var nærmere å doble ledelsen, enn Raufoss var å utlikne. Flere hel- og halvfarlige sjanser ble heldigvis til ingenting i løpet av første halvdel av førsteomgangen. De gulkledte var som vanlig gode på kontringer, når de først fikk muligheten, men Ranheim var til gjengjeld gode til å stoppe det.

I 33. minutt kom Raufoss’ største sjanse hittil i kampen, da Breivik ladet skuddfoten fra langt hold, som vi har sett med fryd og spenning flere ganger. Uheldigvis hadde også Ranheim-keeper Even Barli sett det, for han fikk hansken på den og vippet den like over mål.

Etter dette løsnet det litt for Raufoss, som fikk vist seg fram mer de siste ti minuttene enn hva de gjorde den første halvtimen. Men ingenting gikk veien, så det sto fortsatt 1-0 til pause.

I starten av andreomgangen bølget det noe voldsomt. I 48. minutt ble Raufoss muligens snytt for et straffespark da Gard Simenstad ble revet ned under en stor sjanse. Like etter hadde Ranheim nok en stor sjanse.

Bølgene stilnet, og Ranheim sto stadig høyere i banen og styrte mye av spillet på Raufoss’ banehalvdel. Og ti minutter inn i andreomgangen satt ballen igjen i nettet for Ranheim, som gikk opp i 2-0-ledelse signert Mads Reginiussen.

I 64. minutt hadde Kristoffer Nessø stor mulighet til å sette Raufoss’ første mål. Etter kjapt innlegg fra Lee Rochester Sørensen, sto Nessø like foran mål og stresset den gode Ranheim-keeperen. Sistnevnte fikk strukket ut en fot og hindret de gulkledte å starte opphentingen.

Lauvli leverte noen fantastiske redninger gjennom hele kampen, og sørget for at trønderne ikke stakk helt fra. I 71. minutt var det utrolig at Ranheim ikke sto med både tre og fire mål, men takket være Lauvli skjedde det altså ikke.

Med drøye ti minutter igjen av kampen satt likevel en tredje for hjemmelaget, og med det var kampen i store trekk avgjort. 3-0 endte kampen, mot et av de beste lagene i årets OBOS-liga.

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Emile Dadjo, Marius Alm, Solo Owusu (Oskar Løken, 78.), Edvard Race – Emil Breivik, Lasse Berg Johnsen (Nicolai Fremstad, 67.), Gard Simenstad – Kristoffer Nessø (Martin Heiberg, 67.), Håkon Leine (Ikhsan Fandi, 78.), Lee Rochester Sørensen (Ryan Doghman, 67.)

Gule kort: Lasse Berg Johnsen, 15. Emile Dadjo, 75.

Publisert: 10.08.2020
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset