Null poeng i Sogndal

En relativt jevn kamp hjalp ingenting da Sogndal var kun et lite hakk bedre.

Sogndal – Raufoss 1-0 (1-0)

I varmen på Fosshaugane åpnet Sogndal med et ganske sterkt press. Det skulle gå drøye åtte minutter før Raufoss kom til sin første ordentlige sjanse, hvor Kristoffer Nessø kom én mot én foran mål. Han dro seg fint forbi, men fikk ikke nok rom til å lure keeper også.

På kontring i 13. minutt fikk Raufoss enda en stor sjanse, hvor Breivik forsøkte å avslutte, men Sogndal-keeper Renze Fij sto for nok en redning. Så rakk de gulkledte så vidt å snu seg, for like før kvarteret ut i kampen fikk Sogndal betalt for det voldsomme presset, hvor deres Tomas Totland uredd satte ballen bak Lauvli og sendte vertene opp i ledelsen.

Raufoss leverte, som de ofte gjør, på kontringsspillet, men det var sjelden noe meget farlig for Sogndal. God keeper, litt for upresise innlegg og optimistiske skudd oppsummerer Raufoss’ forsøk. Dermed sto det 1-0 på tavlen da lagene gikk til pause.

Etter pause prøvde Raufoss stadig å stå høyt i banen og svare med press på hjemmelagets press. Det fikk fram noen feil hos Sogndal til tider, som skapte små muligheter. Det var imidlertid ikke mange av dem som klaffet. Like etter Håkon Leine kom innpå, i 63. minutt, var han kun centimetere unna å skaffe en Raufoss-utlikning. Fra pannebrasken gikk ballen like over keeper, via stanga og ut.

Det var dessverre stadig Sogndal som var nærmere en dobling av ledelsen enn at Raufoss skulle utlikne. I 80. minutt fikk Raufoss frispark i god posisjon, perfekt for et Breivik-skudd. Han ladet skuddfoten, og leverte godt skudd som alltid. Likevel fikk Sogndal-keeperen hendene på den.

1-0 sto det fortsatt da klokken bikket 90 minutter, men hele seks minutter ble lagt til. Sogndal var flinke til å hale ut tiden når de hadde mulighet, mens Raufoss satt i et ekstra gir de ekstra minuttene. Dessverre ble det ikke noe større farligheter ut av det heller.