Mina Sørum (17) fra rekrutt til A-spiller

Mina Sørum ble flyttet opp til A-stallen fra Team Rekrutt i Juni, hun har startet to kamper og har hatt flere innhopp i 2.divisjon i sin første sesong på seniornivå. Hun kom til Raufoss Fotball i desember 2016, og overgangen ble klar i februar i år.

Kolbu-jenta har tidligere spilt for Kolbu/KK og FK Toten, hun var plaget med skader under store deler av oppkjøringen, men har gjennom vårsesongen og sommermånedene vist svært lovende takter. Såpass solid har det blitt at trener Umar Malik har valgt å flytte henne permanent over i A-stallen:

- Mina har hospitert opp med damelaget siden i vinter, og var ute med skade i store deler av oppkjøringen, men kom seg inn mot seriestarten. Hun trente først med oss 1-2 dager i uka. Etterhvert valgte vi at hun skulle trene enda mer, hun ble tatt med i A-troppen i kamp, og har gradvis fått venne seg til nivået. Hun fikk tillit fra start både mot Stabæk 2 og Skeid, og hun har vist seg meget solid, oppsummerer Umar.

Mina er en stopper som er god med ballen i beina, i tillegg så er hun ekstremt dyktig i forhold til posisjoneringen. En spennende spiller som har meget gode kvaliteter som vi trenger i laget.

— Umar Malik, hovedtrener

- Mina er en stopper som er god med ballen i beina, i tillegg så er hun ekstremt dyktig i forhold til posisjoneringen. En spennende spiller som har meget gode kvaliteter som vi trenger i laget, avslutter han.

- Dette er jo veldig gøy! Jeg hadde ikke trodd det skulle skje så fort, siden jeg var ute såpass lenge i vår. Jeg synes jeg har utviklet meg bra siden jeg kom, og det har vært fint at jeg gradvis har fått mer utfordringer, sier Mina fra Kolbu.

Det blir en spennende høst for Mina og lagvenninnene, og på søndag 6. august braker det løs mot Frigg i Oslo.

Annonse fra Obos-ligaen: