Innbytteren ble matchvinner

12 minutter hadde Helene Lium Nyhus vært på banene da hun satte inn seiersmålet mot Øvrevoll Hosle 2.

Raufoss fikk en drømmestart i hjemmekampen mot Øvrevoll Hosle 2. De gule og svarte tok tak i kampen fra første spark og fikk lønn for strevet allerede etter 8 minutter. Nora Bakke sendte ballen i en fin bue over gjestenes målvakt. Siri Kjos Johansen fikk fingertuppene på ballen, men Bakke og resten av Raufosslaget kunne i slowmotion se at ballen passerte målstreken, før noen av de hvitkledde fra Oslo nådde fram.

Ledelsen holdt omgangen ut. Hjemmelaget hadde spillet og ballen mest. Gjestene var farlig frampå et par ganger. Nærmest scoring var de da hjemmelagets målvakt Solveig Engen glapp en ball mellom beina. Heldigvis gikk lærkula på utsiden av stolpen.

De siste 45 minuttene ble jevnere. Gjestene hadde mer ball, men det ble bare farlig de få gangene Raufoss slapp ned guarden. Så lenge hjemmelaget hold hodet høyt og hadde fokus på det de skulle gjøre slapp gjestene lite til.

Øvrevoll Hosle fikk sin utligning på en dødball. Mye som tyder på at dette er dødballhelgen med negativt fortegn for Raufoss. En corner ble headet kontant i mål av Eline Henæs Sand. Lagene var like langt.

Seiersmålet var det som nevnt innbytter Helene Lium Nyhus som sto for. Gjestene stoppet opp og ville ha dommerens oppmerksomhet. Raufoss gjorde som en skal, spille til dommeren blåser. Dommer Runar Eriksen hadde ingen planer om å stoppe spillet, og Lium Nyhus gjorde ingen feil.

Da dommeren sa at nok var nok drøye fire minutter på overtid var første hjemmeseier på Nammo Stadion i år et faktum.

Raufoss Damer - Øvrevoll Hosle 2 2-1 (1-0)
Scoringer: 1-0 Nora Bakke (8), 1-1 Eline Henæs Sand (65), 2-1 Helene Lium Nyhus (73).
Gult kort: Nora Bakke, Raufoss.
Dommer: Runar Eriksen, Brøttum IL
Tilskuere: ca. 70.
Raufoss: Solveig Engen, Carina Myrvang, Malin Tøftum Sunde, Maren Kraby Simenstad, Johanne Bark Flaterud, Maren Frenning Johansen (Helene Lium Nyhus fra 61. min.), Silje Syversen Huuse, Nora Dalby, Nora Bakke (Thea Heimdahl Dahlen fra 86. min.), Johanne Tosterud, Sofia Berntsen (Oda Karoline Skogan fra 71. min.).

Publisert: 21.05.2017, oppdatert: 28.02.2018
Skrevet av: Tekst og foto: Marius Mykleset