Hvilken drømmestart

Fire fulltreffere mot et solid Lyn-lag sørget for en drømmestart i årets 2. divisjon.

Selv om det vare andrelaget til Lyn så var dagens motstander solid. Det var flere jenter på det laget som kunne spille fotball. Gjestene hadde også ballen mye i innledningen på kampen, men da de kom til 20 meter stokket det seg mot et hjemmelag som var meget godt organisert deffensivt.

Og når det stemmer bakover på banen så forplanter det seg framover.

Firemålscoreren fra cupoppgjøret mot Lier Oda Karoline Skogan, var stadig en trussel for forsvaret til Lyn. Hun hadde da også en avslutning i stolpen. En trussel var også Sofia Berntsen og Kaja Bjørkvold. Sistnevnte fikk æren av å sette inn kampens første fulltreffer etter 35 minutter.
Bjørkvold sin scoring så ut til å bli omgangens eneste. Gjestene fra Lyn viste seg litt fram de siste fem minuttene av de første 45, men enten var keeper Solveig Engen der eller så ryddet forsvaret unna.

På overtid i den første omgangen sendte kaptein Nora Dalby avgårde en markkryper fra 25 meter. Den trillet og trillet og trillet, og stoppet ikke før den lå i nettet bak en noe overrasket Lyn-keeper. Den scoringen var et hardt slag for gjestene som tross alt hadde spilt seg opp mot slutten av omgangen.

Om ikke Dalby sin fulltreffer rett før pause var nok til å drepe troen på poeng hos gjestene fra Oslo, så sørget Kaja Bjørkvold for at de fleste med et gult og svart hjerte kunne puste litt roligere da hun kun et par minutter ut i den andre omgangen sørget for 3-0. En kort corner havnet til slutt hos Bjørkvold som plasserte en retur fra stolpen sikkert i mål.

Gjestene spilte seg etter det mer og mer inn i oppgjøret. De hadde flere avslutninger som fort kunne blitt farlige sjanser hadde de havnet innenfor stolpene i stedet for godt på utsiden.

I stedet for trøstemål til Lyn, ble det 4-0 ved Oda Karoline Skogan som virkelig har funnet scoringsformen.
Vi gleder oss til fortsettelsen.

Fakta:
Raufoss - Lyn 2 4-0 (2-0)
Scoringer:
1-0 Kaja Bjørkvold (35), 2-0 Nora Dalby (45), 3-0 Bjørkvold (48), 4-0 Oda Karoline Skogan (90)
Raufoss: Solveig Engen, Anita Lindmoen, Maren Kraby Simenstad, Nora Dalby, Thea Dahlen (Ingrid Folkestad fra 81. min.), Karine Ørud, Sofia Berntsen (Ellen Gravdahl fra 90. min.), Vilde Bokalrud, Sigrid Hoem (Mia Schjerve Giæver fra 75. min.), Oda Karoline Skogan, Kaja Bjørkvold (Helene Nyhus fra 76. min.)