Greven legger opp

Snipp, snapp, snute… Så var fotballkarrieren til Fredrik ute.

Annonse:

Det var litt merkelig å se på a-lagsgutta varme opp. Samtidig som en skadefri Fredrik Greve Monsen sto med lua tredd godt nedover øra og med ei ekstra god jakke på overkroppen for å holde varmen. I stedet for å spille ball samlet han sammen utstyr som en del av apparatet rundt laget.

Avgjørelsen har ikke vært lett. Det skal den heller ikke være når det å spille fotball er noe av det beste som finnes.
- Jeg vet ikke akkurat når avgjørelsen ble tatt. Men det har kommet gradvis. Sesongen 2018 var tung. Da jeg endelig kom tilbake etter skade så jeg at de gutta jeg konkurrerte med var på et meget høyt nivå. De var gode, jeg var dårlig. Noe som ikke var overraskende med tanke på hvor lenge jeg hadde vært ute, men allikevel…

Så kom tanken: Det er ikke nødvendig å spille fotball. De som er utpå der er meget gode.
- Jeg har egentlig ikke lyst til å utkonkurrere noen av de. Laget kommer alltid først, men samtidig er jeg sikker på at hvis jeg hadde satset 100 prosent så kunne jeg helt sikkert kjempet om en plass på laget.

Greven er glad i å jobbe. Alle de som har tatt en tur i Storhallen på vinteren eller på Nammo Stadion på sommeren har møtt han i en eller annen rolle.  
- Jeg føler jeg ikke kan gå «all in». Du ofrer mye som fotballspiller. Det er tøff konkurranse i dette laget. Spillere som lever 24/7 som toppidrettsutøvere. Jeg gjør ikke det. Jeg har altfor mange baller i luften.  Jeg liker at det skjer noe, og det er det ikke alltid like lett å kombinere med det å være toppfotballspiller. 

Beskjeden om at nå var det nok fikk spillergruppa før fredagens trening. Med en liten klump i halsen ga han gutta beskjed om at nå var det slutt.

Han har spilt i Raufoss siden han var fem år. Vært en del av a-laget siden han var 17 med debut i 2. divisjon 5. september 2010 mot KFUM. Karrieren endte med 182 kamper og 11 mål for A-laget. Rundt 100 matcher for b-laget og ca. 300 juniorkamper. Nå er han 25 og klar for nye utfordringer.
- Fotballen har vært - og er - en stor del av livet mitt. Jeg opplevd mye sammen med klubben i mitt hjerte. Nå har jeg lyst til å utvikle meg sjøl videre. Ta mer utdanning. Søke inspirasjon.
Samtidig skal han fortsatt jobbe i administrasjonen til Raufoss Fotball.

A-laget og garderobekulturen er han heller ikke helt ferdig med. Fredrik skal fortsette i en administrativ rolle rundt a-laget. Legge ting tilrette utenfor banen slik at det flyter best mulig på banen.
Og til de som lurte på om han blir å se i 3. divisjon kommende sesong?
- Nei. Nå er det slutt. Fotballskoene er satt på hylla for godt, avslutter Fredrik Greve Monsen.

Annonse fra Obos-ligaen: