Endelig litt action

Det har gått to måneder og 12 dager siden sist OBOS-gutta hadde ei skikkelig spilleøkt på trening. 25. mai klokken 14.30 var de endelig igang igjen. Det var også vår danske nykommer Lee Rochester Sørensen

Unge Sørensen hadde sin aller første treningsøkt etter nedstengningen sammen med de andre gutta på Lena mandag. Han har vært hjemme i Danmark de siste to månedene, men satte seg i bilen og kjørte til Norge den 13. mai. Siden den gang har han sittet i karantene - og gikk derfor glipp av den første treningsuka. Men mandag 25. mai var han endelig fri.

- Det var sinnsykt deilig å være tilbake, møte gutta og igjen kjenne energien og intensiteten i ei skikkelig fotballøkt. Jeg føler meg i god fysisk form, men jeg mangler fortsatt noe før jeg har fotballrytmen skikkelig tilbake i kroppen. 

Mens nykommeren vår var hjemme i Danmark har han - som de fleste andre - gjennomført mange løpeturer og trent styrke.

- Det har gått greit å trene alternativt, men det er jo ikke det samme som å være på feltet og spille fotball sammen med laget. Nå er det bare å ha fullt fokus og ha god utvikling dag for dag, slik at vi alle er godt rustet når serien starter, sa Lee Rochester Sørensen.

En annen som strålte om kapp med sola på Lena var trener Christian Johnsen.
- Dette var deilig. Nå har vi endelig spill på trening igjen, i tillegg fikk vi 20 grader og sol. Jeg ga klar beskjed om at hvis noen klaget på dagen i dag så ville de bli skutt, sa en meget opplagt Johnsen etter at 90 minutter med ei skikkelig fotballøkt var gjennomført på Lena Stadion. 

Ei uka har de trent sammen etter at staten stengte ned det meste i mars. Men den uka har de kun trent på sikker avstand. Mandag var det ikke snakk om å legge noe i mellom og det ble brutt flere isposer da økta var ferdig. 

- Vi har hatt det gøy og gjennomførte økter med god kvalitet i forrige uke. Nå var det på tide å brushe opp timingen igjen, sa Johnsen.

Ingen vet sikkert når OBOS-ligaen 2020 starter opp, men det ligger an til at første serierunde spilles i løpet av den første uka av juli. Før den tid planlegger Johnsen tre-fire treningskamper. To motstandere er allerede spikret på bortebane. I tillegg jobbes det med en eller to kamper på eget kunstgress. 

- Nå er det bare å vente på NFF og terminlisten slik at vi vet hva vi har å styre mot, sa Johansen som kjører doble økter på tirsdag og torsdag denne uka.  Ellers gjennomføres det ei økt om dagen. Minus søndag, da er det fri.

Annonse fra Obos-ligaen: