Bronse i Norway Cup

Jenter 19-1 gikk seirende ut av bronsefinalen mot Skjold/Falkeid/Stegaberg og tok med det tredjeplassen i eldste jenteklasse under årets Norway Cup.

Skuffelsen etter tapet i semifinalen satt fortsatt i kroppen da jentene våknet, men bronsefinalen hadde avspark 09.15 så jentene hadde kort tid til å får fredagen ut av kroppen og gjøre seg 100 prosent klare til medaljekamp.

Den første omgangen var enveiskjøring fra de gule og svarte. Fire ganger var Oda Karoline Skogan og Sigrid Straumsheim Hoem alene med motstanderens keeper. Skjold hadde en god mulighet, men den avslutningen gikk utenfor.

Årets siste Norway Cup omgang begynte som den første sluttet - med stor Raufoss dominans.
Åtte minutter ut i omgangen falt avgjørelsen. Karine Ørud smalt avgårde et velplassert skudd ned i hjørnet fra rundt 15 meter.
Etter scoringen fortsatte vi å presse, men det ble med en fulltreffer i dag. Det var mer enn nok til å ta med seg medalje hjem.

Veien til en velfortjent tredjeplass begynte med et gruppespill som jentene surfet seg gjennom. De endte med ni poeng og pluss 28 mål etter tre innledende kamper. I kvartfinalen slo de Hallingdal 4-2. I semifinalen møtte jentene Kolbotn som scoret tidlig i den første omgangen. Ledelsen holdt de fram til det var to minutter igjen. Da utlignet Oda Karoline Skogan til 1-1 og lagene måtte ut i «sudden death». Den første ekstraomgangen endte målløst, men helt i starten av en andre nettet Kolbotn og tok seg dermed til finalen.

Med jentelagets bronsemedalje er Norway Cup 2019 historie. Totalt hadde vi med sju lag i årets turnering.
Slik endte årets Norway Cup for de andre lagene:

Jenter 14: Vant sine to første kamper før de tapte den tredje mot Heggedal. Seks poeng var nok til å gå til A-sluttspillet. De tok seg til en 1/8-dels finale hvor de røk for Askøy.

Jenter 19-2: Endte gruppespillet med en seier og to tap. I b-sluttspillet stoppet årets turnering i kvartfinalen etter tap mot Grand Bodø.

Gutter 14-1: Fikk sju poeng på sine tre innledende kamper. Det ga en andreplass i gruppa med samme poengsum som Emblem, men med dårligere målforskjell. I 1/64-dels finalen ble det tap mot Norheimsund.

Gutter 14-2: Fikk to kamper i b-sluttspillet - i tillegg til tre innledende kamper. De slo Kaupanger i sin første kamp før de tapte mot Ull/Kisa og Asker. I 1/16 dels finalen ble det tap mot KFUM.

Gutter 16-1: Hadde 7-0 i målforskjell etter de to første kampene. I tredje innledende runde tapte de knepent 3-2 mot Åsane, men de tok seg videre til a-sluttspillet. Etter tre seire der endte turneringen mot Bærum som vant knepne 2-1 i kvartfinalen.

Gutter 16-2: Fikk fire kamper under årets Norway Cup. Dessverre endte de alle med tap.