Urettferdig tap mot Start

I en kamp som hadde omtrent like mange gule kort som det var gule drakter, gikk Raufoss av banen uten poeng.

Med 2157 tilskuere på tribunen, og ny tilskuerrekord på Nammo stadion, lå alt til rette for en festaften for Raufoss. Det skulle det imidlertid ikke bli, da Start ranet gutta våre for seieren.

Med ledelse til pause

De første ti minuttene av kampen bølget godt fram og tilbake mellom lagene, men det var tendenser til at Start var hakket mer på hugget enn Raufoss. Det skulle snu ganske raskt, da de gule rundt kvarteret var svært farlige med flere småsjanser.

I det 18. minutt fant Dadjo en umarkert Nessø, som styrte ballen pent inn i mål med hodet. 1-0 til Raufoss før det var halvspilt! Og det så ikke ut til å stoppe der, for etter målet hadde de gulkledde gutta flere gode muligheter til å doble ledelsen. Eneste Start fikk til var på kontringer og når dommeren blåste frispark.

I 35. minutt kom andre av to diskutable straffesituasjoner da målscorer Nessø ble felt innenfor 16-meteren. Dommer mente Damion Lowe, som felte Nessø, var på ball. I stedet blåste han frispark til Start i god posisjon på ca. 20 meter like etterpå, og dette var det nærmeste gjestene var å utlikne i førsteomgang: Aron Sigurdarson smalt skuddet i tverrliggeren. Heldigvis gikk den på rette siden av stolpen for Raufoss - ut.

Akkurat da klokka bikket 45 minutter fikk Henningsson en gylden mulighet til å sette kveldens andre for Raufoss, på hodet, men den gikk via en Start-spiller og ut til corner.

Tungt etter pause

Knappe ti minutter var gått av andreomgangen, da Lund Johnsen skulle klarere et Start-angrep. Raufoss-keeperen bokset, og kom borti Start-spiller Mathias Bringaker. Dommer Marius Hansen Grøtta måtte konferere med linjedommer før han til slutt pekte på straffemerket. Sigurdarson, som smalt ballen i stolpen i første, satt ballen i motsatt hjørne for Lund Johnsen, og på tavlen sto det 1-1.

I 73. minutt spilte nykommeren Breivik flott gjennom til Fandi, som var på løp mot Starts 16-meter. Fandi ble felt like ved 11-metersmerket, og hele stadion ropte på straffespark. Dommeren holdt fløyta langt unna munnen, og Raufoss’ tredje diskutable straffesituasjon var et faktum.

Fem minutter senere smalt det på motsatt banehalvdel, da gjestenes Afeez Aremu sendte Start i ledelsen med knallhardt skudd fra 30 meter. Ballen var utagbar for Lund Johnsen, og urettferdig for et hardtarbeidende Raufoss-lag.

Gutta i gule drakter viser stadig at de ikke gir seg. I 80. minutt hadde Belli et nydelig skudd fra høyre som gikk like utenfor lengste hjørnet. Ti minutter senere burde det stått 2-2 da Henningsson smalt ballen i stolpen og ut. Simenstad fikk returen, men lyktes heller ikke i å få den i nettet.

En tung kamp med ufortjent resultat sett med Raufoss-øyne, da tavlen viste 1-2 da dommeren blåste av kampen.

Vi retter en stor takk til alle som støttet oss i denne kampen, og gleder oss likevel over å ha satt ny tilskuerrekord!

Kampfakta: Raufoss - Start 1-2 (1-0)

Mål: Raufoss: Kristoffer Nessø 18., Start: Aron Sigurdarson 54., Afeez Aremu 78.

Laget: Rino Lund Johnsen, Stian Simenstad, Edvard Race, Solo Owusu, Snorre Strand Nilsen, Emile Dadjo, Parfait Bizoza (Matias Belli, 57’), Oskar Løken (Emil Varhaug Breivik, 57.), Kristoffer Nessø (Ryan Doghman, 70.), Anton Henningsson, Ikhsan Fandi

Gule kort: Stian Simenstad, Solo Owusu, Parfait Bizoza, Rino Lund Johnsen