Tap på Sør Arena

OBOS-ligaen kalles KOKKOS-ligaen med god grunn: her snur det på femøringen. Et brent straffespark, to kjappe Start scoringer - og en Snorre Strand Nilsen spesial på femten minutter i andre omgang. Og vi taper dermed 2-1 på Sør Arena.

Det er "de ørsmå marginenes liga" vi snakker om. Jevne kamper, oftest få mål og mye stillingskrig. Slik ble det også på Sør Arena i kveld. Vi er svært fornøyde med å se Raufossgutter som ikke har lua i handa mot Start. Sørlendingene har et mannskap der de fleste i all hovedsak spilte i eliteserien i fjor, og med en erfaring som vårt unge lag ikke er i nærheten av å ha. 

Ole Kristian Lauvli varter opp med en viktig redning midt i 1. omgangen og har god kontroll.

Solo Owusu og Parfait Bizoza rydder på stopperplassene med stor autoritet, midtbanen vår med Emile Dadjo som anker, kriget og jobbet - og angrepsrekka løper og trøkker på i duellene både framover og på retureløpene. I starten og slutten av første omgangen er de vi som har de største målsjansene. Totalt i kampen har vi også flest skudd på mål.

Start har mye ballen i begge omgangene, men sliter med å komme seg i gode skuddposisjoner. I andre omgang tar vi mer og mer "plass", og presser Start meget bra. Vi får et straffespark etter 70 minutter, etter at Ryan Doghman får et hardt klaps i bakhodet bakfra. Straffen den bommer dessverre Anton Henningsson på. Og så var det i gang: minuttet senere raider Start oss på en overgang, vi kommer i ubalanse og 1-0 var et faktum. To minutter senere kommer vi opp i nesten samme situasjon, og sørlendingene legger på til 2-0.

Men gutta har fortsatt moral, og fortsetter trykket. I det 86. spilleminutt brenner Snorre Strand Nilsen av et hardt skudd fra distanse, som går via en Startspiller og i mål. Gutta jakter utligningsmålet på slutten, men lykkes ikke med det.

Alt i alt ble dette en god fotballkamp, forholdsvis jevnspilt og flere hakk opp fra forrige helgs møte med Sandefjord.

Ingen grunn til å henge med huet for lenge, vi tar imot Strømmen IF på Nammo Stadion mandag 2. Påskedag. Da skal vi være fit-for-fight igjen. 

Takk til gode supportere som også i dag hadde tatt turen til Kristiansand!

Heia Raufoss!

Se høydepunktene


Kampfakta: IK Start - Raufoss Fotball 2-1 (0-0)

Laget: Ole Kristian Lauvli, Snorre Strand Nilsen, Solo Owusu, Parfait Bizoza, Stian Simenstad, Emile Dadjo, Mikkel Maigaard, Matias Belli (Martin Heiberg 89.), Ryan Doghman (Kristoffer Nessø 77.), Oskar Løken, Anton Henningsson (Ikhsan Fandi 77.)

Scoringer: Start 72', 76' Snorre Strand Nilsen 86'

Gule kort: Solo Owusu, Ole Kristian Lauvli, Snorre Strand Nilsen

Annonse fra Obos-ligaen: