Tap mot Silkeborg - men vi er godt i rute

Anton Henningsson besørget vårt mål i dagens match mot Silkeborg. Vi tapte 3-1, men var mer med på notene enn det resultatet tilsier. I store deler av kampen viste Raufossgutta meget sterke takter.

Det var Silkeborg som tok initiativet innledningsvis på Jysk Park i dag, men Raufossgutta spilte seg gradvis opp og inn i matchen. I første omgang scoret Silkeborg etter 25 minutter spilt, Marius Alm ble vendt av inne i egen boks og ballen ble satt pent i mål. Siste halvdel av første omgang ble mer Raufossdominert, og både Anton Henningsson og Oskar Løken hadde flere muligheter til å skape balanse i regnskapet uten hell. Mikkel Maigaard og vår back-duo Solo Owusu og Emile Dadjo vartet opp med sterke brudd og strålende pasningsspill, og hele laget jobba beinhardt både offensivt og på defensiven. Vi hadde fortjent utligning, men Silkeborg "sto han av" og gikk til pause med 1-0.

Over i andre omgang fortsatte våre gule og svarte der de slapp, og fikk endelig lønn for strevet da Mikkel Maigaard serverte en lekker ball til Anton Henningsson som scoret sikkert etter 53 spilte minutter. Kampen fortsatte med stort tempo, og gutta holdt på trykket. Etter 74 minutter får imidlertid Silkeborg straffe som settes sikkert forbi keeper Ole Kristian Lauvli og i mål. Vi gjør en del bytter utover  kampen, og mister litt av den etablerte balansen. Stian Simenstad misser på en avklaring og Silkeborg benytter muligheten til å prikke inn 3-1, som ble sluttresultatet.

Nok en gang ser vi at vi blir straffet for de enkle forsvarsfeilene når vi er oppe på dette nivået. Silkeborg er definitivt et godt lag, og ligger helt i toppen av dansk 1. divisjon i øyeblikket. Tilsvarende må vi utnytte målsjansene våre bedre i den andre enden av banen. "The devil is in the details" heter det, og det er helt sant. I denne kampen var det små marginer og rutine som avgjorde til danskenes fordel.

For det var svært mye fin fotball vi fikk se av Raufossgutta i dag, det er bare å glede seg til mer utover vinteren!

Kampfakta: Silkeborg IF - Raufoss Fotball 3-1 (1-0)

Scoringer: Silkeborg 25', 74', 82' Raufoss (Henningsson) 53'

Laget: Ole Kristian Lauvli, Solomon Owusu, Kevin Jablinski, Marius Alm, Emile Dadjo (Stian Simenstad 67.), Martin Heiberg (Snorre Strand Nilsen 76.), Matias Belli (Gard Simenstad 87.), Mikkel Maigaard Jakobsen, Oskar Løken (Thierry Dabove 75.), Ryan Doghman, Anton Henningsson

Publisert: 19.01.2019
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset (arkiv)