Søskenkjærlighet i damelaget

På damelaget til Raufoss Fotball finner vi ikke mindre enn tre søskenpar. Pernille Strand og Petrine Strand, Johanne Bark Flaterud og Josefine Bark Flaterud, Sigrid Straumsheim Hoem og Fride Straumsheim Hoem.

Noen av jentene er i startgropa når det gjelder «voksen» fotballen, mens den eldre generasjon har vært med noen år.

De tre yngste jentene, Petrine Strand, Josefine Bark Flaterud og Sigrid Straumsheim Hoem trekker alle frem storesøsters valg av fotball som en viktig faktor for eget valg.

- Søsteren min har betydd mye for meg i mitt valg av idrett. Hun prøvde ut de fleste idretter før det var min tur til å velge, noe som gjorde at jeg begynte på de idrettene hun hadde valgt og syntes var morsomst, sa Josefine Bark Flaterud om veien søstera Johanne hadde staket ut.

Sigrid Straumsheim Hoem slenger seg på:

- Fride var den første av oss som begynte på fotball, og det var nok sånn jeg ble inspirert til å velge denne idretten. Etterhvert merket jeg selv at fotball var veldig morsom, som nok er noe av grunnen til at jeg fortsatt er en del av fotballmiljøet.

For Petrine Strand ble veien til fotballen litt mer direkte.

- Jeg er jo født inn i en fotball familie. Pernille startet på dansing når hun var liten og jeg ble jo med på det også, så jeg har nok blitt litt påvirket av de valgene storesøster har gjort, men jeg er ganske sikker på at det hadde gått i fotball uansett, sier hun med et glimt i øyet.

Søskenkjærlighet Fride Straumsheim Hoem
Fride Straumsheim Hoem i aksjon for damelaget på NAMMO Stadion.

Søstrene støtter hverandre i tykt og tynt. Både på og utenfor banen.

- Det betyr ekstremt mye for meg å ha Josefine på laget. Vi er alltid der for hverandre og hun støtter meg om jeg ikke har dagen og omvendt. Det er utrolig morsomt å se utviklingen hun har hatt, også er det ekstra gøy å spille fotballkamper sammen, sier Johanne Bark Flaterud.

Josefine er enig.

- Ute på banen er vi akkurat som to vanlige lagvenninner, og vi behandler hverandre deretter. En veldig positiv ting med å spille på lag med søsteren sin er at beskjedene og tilbakemeldingen vi gir til hverandre er veldig direkte uten at vi trenger å bekymre oss for å være for harde mot hverandre. Og det er selvfølgelig fint å ha en søster som er så nærme, og som er med på akkurat det samme som meg, og som jeg kan snakke med om alt mulig rart.

Petrine Strand er den yngste av de seks.

-Pernille og jeg forstår hverandre som ingen andre, så det er veldig betryggende å ha henne der. Selvfølgelig kan vi bli uenige, og vi kan bli irriterte på hverandre, men det ordner seg alltid.

Søskenkjærligheten står med andre ord støtt!!

Fire av jentene er født og oppvokst på Raufoss. Det har vært Raufoss Fotball hele veien. Spørsmålet om andre klubber kunne vært aktuelle faller egentlig på steingrunn.

Søskenkjærlighet Johanne Bark
Johanne Bark Flaterud i aksjon for damelaget på NAMMO Stadion.

- Jeg har alltid spilt for Raufoss og kunne aldri tenkt meg å spille for et annet lag. Raufoss er en fantastisk fin klubb med så mange flotte mennesker. I tillegg har det skjedd mange positive forandringer på kvinnesiden det siste året, noe jeg mener er både viktig og enormt bra for å vidererekruttere unge talentfulle jenter opp på damelaget, sier Johanne Bark Flaterud.

- Jeg er raufossing, og min første klubb var naturlig nok Raufoss. Jeg begynte å spille på Raufoss når jeg var 5 år, da på et guttelag. Jeg har gått hele vegen derfra, gjennom alle trinnene, til her jeg er nå. Det har hele tiden mens jeg har spilt fotball vært et godt tilbud for spillere i alle aldre, og det var alltid ett eller flere lag jeg kunne være med på. Jeg har derfor aldri vurdert eller sett noe poeng i å bytte klubb, sier Josefine Bark Flaterud.

- For meg har det aldri vært aktuelt å spille for en annen klubb. Jeg er oppvokst på Raufoss, ett sted jeg vet at kvinnefotballen blir prioritert nok til at jeg kan få vist meg fram, sier Sigrid Straumsheim Hoem.

Tre år eldre Fride stemmer i:

- Jeg har spilt i Raufoss Fotball hele karrieren. Var så heldig at jeg fikk spille 1.divisjon, og etter nedrykket var det mange av spillerne som forlot klubben for å fortsette og spille på samme nivå. Veldig glad for at jeg ikke hang meg på der!! Utviklingstilbudet for jenter har blitt veldig godt her i klubben, og jeg er sikker på at det unge laget vi har nå, er det beste Raufoss har hatt på lenge.

Kun Pernille og Petrine Strand kan vise til en karriere som begynte utenfor 2830. Men med etternavnet Strand og med en far med fornavn Pål, så velger vi å kalle dem Raufossinger gode som noen.

-Da jeg var mindre spilte jeg på Kløfta, men etter at jeg flyttet til Raufoss så var det aldri aktuelt å velge noen annen klubb, forteller Pernille Strand.

Petrine Strand har også en fortid i Kløfta.

- Vi flyttet til Raufoss da jeg var åtte år og siden den gang har det kun vært Raufoss.

Denne saken er også å finne i vårt Raufoss Fotball Magasin. Ikke sett det? Spør oss på neste hjemmekamp!

Annonse fra Obos-ligaen: