Skaden som ikke vil leges

Per Kristian Jansen har fra sidelinja sett sine medspillere trene siden starten av januar. Et tretthetsbrudd i foten har ikke leget seg som håpet.

Det begynte allerede før sesongen 2017 var over. I september ble smerten på yttersiden av den venstre foten verre og verre. Men det ble aldri så ille at 21-åringen ikke kunne trene. Planen ble at sesongen skulle fullføres. Så skulle han bruke ferien til å lege skaden.

Så kom januar og Per Kristian Jansen skulle teste foten. Smerten var fortsatt der og det ble besluttet å gjøre en grundig undersøkelse. Etter røntgen og MR ble det konstatert et tretthetsbrudd som det i følge fagpersonene som vurderte skaden skulle ta to måneder å lege.
- I åtte uker trente jeg ikke annet enn styrke, intervalløkter på sykkel, svømming og vannjogging. Det er klart det er frustrerende og ikke kunne være med å spille treningskamper, og ikke få være med på feltet. Men det er en fantastisk garderobekultur i klubben og de andre gutta har virkelig bidratt til å holde motivasjon og humør oppe. 

Tidlig i mars ble Jansen friskmeldt og kunne begynne med en rolig opptrening. 
- Jeg holdt meg unna spill og andre øvelser som ville gi stor belastning på foten i litt over ei uke før jeg ble med resten av laget og trente for fullt. Etter mye løpstrening og enda mer trening med ball for å få tilbake touchen, følte jeg meg nesten matchklar. Etter tre uker kom smerten tilbake og det viste seg at bruddet ikke hadde grodd. 

Denne uka er det seriestart. Neste uke skal PK på ny MR og vil da få en medisinsk oppdatering på hvor han står. Hvor lang tid vil det ta før han er tilbake på banen?
- Med en solid dose alternativ trening som grunnlag, og tre uker med full trening føler jeg meg i god form og jeg tror ikke jeg trenger mange ukene før jeg er i kampform. Bare smerten kunne forsvinne, sier en litt oppgitt 21 åring.

Annonse fra Obos-ligaen: