Sjakk og hjernetrim for a-gutta

For tredje året på rad arrangerte vi sjakkturnering på Sportshytta i kveld. Turneringsleder Tommy Fyhn hadde satt opp turneringen uten å vite noe spesielt om ferdighetene til gutta. Vi takker Gjøvik Sjakklubb for velvillig utlån av sjakkbrett også i år!

Turneringen ble varslet for 14 dager siden med anmodning om å sette seg inn i regler og gjerne øve litt. Det har de siste ukene blitt observert at flere av gutta har lastet ned Magnus Carlsen App og spilt flittig på telefonen. Spesielt Snorre Strand Nilsen har brukt mye tid på telefonen i forberedelsene til turneringen.

Det viste seg fort gjennom de første runden at de som tok lett på dette ikke hadde sjansen til å henge med i toppen. Etter 44 innledende kamper hadde vi 4 stykker som var klare for semifinale. Martin Heiberg 7 poeng, Christian Johnsen og Parfait Bizoza 6,5 poeng og Simen Giæver 6 poeng.

Trener Johnsen måtte imidlertid trekke seg for et annet oppdrag og Snorre Strand Nilsen rykket opp til semifinale plass. Det var Martin og Simen som vant sine semifinaler og skulle sitte på finalebordet. Som i innledende kamper hadde gutta 5 minutter hver seg i tid.

Martin startet best i finalen og spilte også litt raskere enn Simen. Til tross for et lite overtak til Martin, hadde Simen god kontroll på sin konge. Det gjøres et par bytter av tårn og kampen virker litt låst. Simen begynner å få lite tid på klokka og gjør en kjempebrøler ved å flytte på kongen sin. Martin er observant og setter Simen i sjakk matt med sitt tårn og kampen er over. Martin blir dermed mester og fikk selvsagt medalje for seieren, i tillegg til heder og ære.


NB. Ryan la inn protest da han mente kampoppsettet var urettferdig. Denne ble blankt avvist av overdommer Henrik Sandlie Hansen.

Annonse fra Obos-ligaen: