Serieleder på besøk til Raufoss

Aalesund ligger et langt skritt foran samtlige lag på tabellen. Søndag gjester de Raufoss.

Fem poeng foran laget på andreplass, troner Aalesund så langt årets OBOS-liga. De har tatt poeng i samtlige kamper så langt denne sesongen, og de har kun delt poeng i to av dem - henholdsvis mot Sandefjord og Jerv. 

Laget fra Sunnmøre blir stadig sett på som en opprykkskandidat, og med fjorårets tredjeplass var de svært nære å rykke opp igjen til Eliteserien. Nå ligger de igjen godt an, men det er fortsatt mye igjen av sesongen - og i OBOS-ligaen kan det meste skje.

Oransjetrøyenes siste kamper har vært mot HamKam Ull/Kisa og Jerv, hvor det som tidligere nevnt kun er Jerv av de lagene som har karret til seg ett poeng i møte med dem. Verdt å nevne er at Aalesund sjelden scorer mange mål - de fleste kamper spilles gjerne 1-0 eller 2-1. Dermed kan Raufoss komme langt ved å score flere mål enn dem.

Raufoss kommer på sin side med et bittert tap på Jessheim i sekken inn mot dette oppgjøret. Hele 5-1 sto det til hjemmelaget dra våre gutter gjestet Ull/Kisa forrige runde. Men disse gutta har reist seg før, og hvem bedre å ta revansje på enn serielederen?

Det er lenge siden Raufoss og de oransje draktene møttes sist, vi må helt tilbake til tidlig 2000-tall. Dermed er det ikke relevant for formens del, men historisk har ikke Raufoss gjort seg bort mot sunnmøringene. På de åtte siste møtene har Raufoss vunnet tre, en uavgjort og Aalesund vunnet fire. Det er med andre ord ganske jevnt mellom lagene, historisk sett.

Start Sankthans-feiringen på Nammo stadion! Kampen sparkes i gang kl. 18:00.

Annonse fra Obos-ligaen: