Slik endte Roy opp som styreleder

Med et sterkt ønske om å gi noe tilbake til idretten på Raufoss leder Roy Jakobsen fotballklubben i jubileumsåret 2018.

– Jeg er nå på mitt andre år som styreleder. Det er et utfordrende verv å lede en klubb med anstrengt økonomi og mye gjeld, innrømmer Jakobsen, som tok over etter Finn Arne Børresen i vervet.

Både moren og faren hans var sterkt knyttet til idrettsmiljøet på Raufoss. Ifølge styrelederen var det derfor naturlig at også han fikk en tilsvarende knytning til idrett: Ikke bare fotball, men en rekke ulike idretter. Slik det jo faktisk er for mange unge. Tilbudene på Raufoss er det mange av.

Etter rundt 380 kamper for Raufoss på seniornivå har han ønsket å gi noe tilbake. En stor innsats både med og uten viktige verv ble svaret.

– Det er tatt noen krevende beslutninger underveis. Det er helt avgjørende for å ivareta klubbens visjon, og for å skape et grunnlag for en bærekraftig økonomi, sier han.

– Et erfarent styre

Økonomi er et nøkkelord. Det er ingen tvil om at styret og administrasjonen i Raufoss Fotball har et stort ansvar på sine skuldre. Mange hundre barn og unge er gjennom sin deltagelse i fotballen avhengig av at «alt» fungerer som det skal.

Jakobsen er fornøyd med at både styret, administrasjonen og trenerne i klubben holder et høyt nivå - på flere områder. Det er noe av grunnen til at Raufoss ved inngangen til 2018 stolt kunne si at vi nærmer oss positiv egenkapital.

– Raufoss Fotball ledes i jubileumssesongen av et erfarent styre, en dyktig administrasjon og faglig dyktige trenere. Det var viktig for min beslutning om å fortsette som styreleder at det ble valgt inn kompetente og ambisiøse styremedlemmer, som ønsker å utvikle Raufoss Fotball. Styret består av folk med kompetanse fra næringsliv, det offentlige og fra idretten. Styrets hovedmål er i tillegg til å tilrettelegge for topp- og utviklingsatsing, å forbedre det økonomiske fundamentet i Raufoss Fotball, sier Jakobsen, som i 2018 fyller 60 år.

Og hva mener han at han får igjen for sine mange timer med arbeid for Raufoss Fotball?

– Belønningen får man når man ser yrende aktivitet i våre anlegg og "kicket" du får når det scores fine mål, og Raufoss vinner fotballkamper, sier han.

Mye godt av lite

Alle med hjerte i Raufoss har mye å være stolte av etter et 100 år langt liv. Lokalt er ikke fotballklubben vår bare den som engasjerer mest og oftest, men Raufoss Fotball har også utviklet seg til å bli et varemerke regionalt og også nasjonalt.

Mye av det er takket være en stor frivillig innsats, som også styrelederen hyller.

– Jeg tror hovedårsaken til det ligger i historien og kulturen, men også i entusiasmen, patriotismen og evnen til å få mye god sport ut av små ressurser, sier styreleder Jakobsen.

– Jeg vil igjen takke de frivillige dugnadsarbeiderne for deres innsats. Jeg vil også hilse til alle sponsorer med ønske om et fortsatt godt samarbeid og spillere og ledere med håp om videre sportslig utvikling både i topp og bredde, sier han takknemlig.

Han gjør også et poeng ut av visjonen “Liten blant de store”.

– Selv med små ressurser skal vi være etablert på nivå to i seriesystemet. Raufoss Fotball skal samtidig være en klubb hvor det er plass til alle - uansett forutsetninger og ambisjoner. Vi mener topp skaper bredde og visa versa, sier han.

Denne saken er også å finne i vårt Raufoss Fotball Magasin. Ikke sett det? Spør oss på neste hjemmekamp!

Annonse fra Obos-ligaen: