Raufoss slo tilbake

Lørdagens kampprogram ligger ute nå. Les det her.

En praktfull scoring av Anton Heningsson (0-1), sikker straffe av Armin Aganovic (0-2) og en herlig moral og laginnsats påførte Grorud sitt første hjemmetap på ti matcher. Raufoss Fotball slo tilbake så det gnistret…

For nedturen mot Finnsnes hjemme på Nammo stadion – 1-3 tap i stormkastene – var tung å fordøye. Derfor smakte oppturen mot topprivalen Grorud usedvanlig godt denne søndags ettermiddagen.

Knallhard

Årets Postnord-liga er spådd å bli både jevn og hard. Etter omleggingen og spissingen er kvaliteten betydelig høyere enn i 2015, da vi feide gjennom og sikret opprykket. Selv om HamKam, Alta, Skeid, Raufoss og Grorud så langt har festet et lite grep, så fikk HamKam erfare at ingen matcher er lette i denne divisjonen. De slapp med skrekken og fikk med seg et poeng mot nettopp lørdagens motstander Kjelsås i siste serieomgang. Her kan med andre ord alle slå alle….

Papa ute

Raufoss må unnvære Papa Sow, som pådro seg to gule kort, og måtte tåle tidlig dusj mot Grorud. Senegaleseren må dermed hvile mot Kjelsås – med karantene.

Snorre Strand Nilsen har vært ute med sine lyskeproblemer så langt denne våren. Det går imidlertid den rette veien – og Snorre er tilbake i tilnærmet full trening - om ikke matchklar. For øvrig er Christian Johnsens stall skadefri om dagen.

Lørdagens motstander Kjelsås er et lag med god erfaring fra dette nivået. Oslo-laget er en gjenganger - og en klubb det står respekt av. Foran årets sesong har laget måtte tåle en fornyelse. Men keeperveteranen Terje Kirsebom fra Land er en kjenning. Han fikk med seg et par sesonger i Raufoss som junior. Også midtbanespilleren Andreas Dyve har spilt i Valdres. At laget hadde HamKam i kne i siste serieomgang (0-0) viser at Kjelsås har kapasitet til å skape trøbbel for de fleste.

På trenerbenken hos årets utgave av Kjelsås finner vi en gammel kjenning, nemlig Eivind Kampen (34).

Etter en tid som assistenttrener har han de siste sesongene hatt hovedansvaret i Oslo-klubben. Eivind spilte tidlig på 2000-tallet i Raufoss, etter at han som ung gutt forlot Fagernes og reiste til Lyn i Oslo og ble juniormester der. Etter at han var ferdig på toppfotball-gymnaset vendte han nesa opp igjen og var tre sesonger i Raufoss i daværende adecco-ligaen. En fin midtbanespiller, kreativ og med et herlig blikk. Velkommen tilbake til Raufossm Eivind!

Tøft for Skeid

Tom Nordlis Skeid klarte 0-0 borte mot Finnsnes siste omgang – og avga dermed sine første poeng. Rundens toppmatch spilles på Nordre Åsen der hjemmelaget får naboen Grorud på besøk. Selv om Grorud tapte mot Hamkam og Raufoss er mannskapet godt nok til å lage problemer for Skeid. Avgjort rundens toppmatch.

HamKam skal hjem til Briskeby og får besøk av KFUM. ”Koffa ” har vært sesongens desiderte skuffelse etter nedrykket fra Obos og står med fattige et poeng og bunnplassen så langt.

Alta har meldt seg realt på i toppstriden. Finnmarkingene får besøk av Asker, et Asker-lag som har prestert dårligere enn forventet. Men laget har kapasitet og kan når som helst slå ut i full blomst.

Raufoss Fotball ønsker vel møtt til ny dyst på Nammo stadion – til Kjelsås, dommertrio, NFF-representant, presse og ikke minst vårt trofaste publikum.

Annonse fra Obos-ligaen: