Mikkel Maigaard

Raufoss på Oslo-besøk

Skeid er verter når sesongens fjerde bortekamp står for tur.

Det ble en underholdnde kamp mot Kongsvinger, da de gjestet Nammo stadion sist serierunde. Det endte utrolig nok 0-0, hvilket gjorde at Raufoss mistet tredjeplassen på tabellen. Det skal imidlertid sies at det nå er fire lag som ligger med ti poeng - fra tredje til sjetteplass. Nå ligger vi på sjette, før møtet med Skeid. 

Oslo-klubben ligger på niende, etter en litt traust start på sesongen - sammenliknet med hvordan det gikk i sesongoppkjøringen. I likhet med oss, rykket de opp fra PostNord før årets sesong, og de viste tydlig hvorfor i treningskampene. Det har imidlertid stagnert litt etter sesongen har kommet i gang. I de seks første kampene står de med to av hvert resultat, hvor seirene har kommet mot HamKam og Tromsdalen, mens tapene kom mot to av lagene som foreløpig ligger blant de tre beste; Aalesund og Ull/Kisa. 

Den av spillerne Raufoss absolutt bør se opp for er toppscoreren deres David Tavakoli. Han putter mål etter mål, og er foreløpig en av de mest målfarlige spillerne i årets OBOS-liga. Verdt å nevne er også keeperen til Skeid, Idar Nordby Lysgård, som er Toten-gutt - og i tillegg står veldig godt mellom stengene for Oslo-laget. 

Februar i år var sist lagene møttes, hvor Skeid kom på besøk til Nammo. Da påførte våre gutter Oslo-lagets ene av to tap i sesongoppkjøringen, men det var med en knepen 1-0-seier. 

Sist de sto på hver sin side av banen for hverandre i ligasammenheng, var da begge klubbene var i samme avdeling i PostNord-ligaen i 2017. Raufoss seiret 2-1 da Skeid var gjester, mens det ble poengdeling og 1-1 da de gulkledde reiste til Oslo. Lagene møttes også til treningskamp dette året, også da gikk Raufoss av banen med 2-1-seier.

Kampen blåses i gang kl. 18:00 på Nordre Åsen kunstgress på søndag. Håper å se mange gule der!

Annonse fra Obos-ligaen: