Raufoss eSport vokser!

Henrik Marigaard har hovedansvaret som trener for vårt eSportlag, med seg har han Finn Marius Lykke og Kristian Aspelien som bidrar med scouting, laguttak og analyse. (Bildet) Gruppa og eSportmiljøet vokser godt på Raufoss.

Raufoss eSport hadde sin første trening på Sportshytta forrige uke. Trenere og spillere var på plass og det var rene juleaften da nytt utstyr kunne pakkes opp fra Elkjøp. Raufoss eSport vokser i antall medlemmer og støttespillere, og har mange spennende øyeblikk foran seg i høst, både i NM og i Altibox Eserie. I forrige sesong av Altibox eSerie stilte Raufoss eSport med to lokale spillere, Lars Olsen og Henrik Marigaard. Sistenevnte har gått over i trenerrollen samme med Finn Marius Lykke og Kristian Aspelien. Henrik Marigaard har hovedansvaret som trener, mens Lykke og Aspelien bistår med god hjelp i analysearbeidet og laguttak. Raufoss Esport er svært fornøyd med denne trenertrioen. Leder for Raufoss esport, Siv H. Tommelstad er sikker på at hele klubben vil heve seg med disse gutta på plass.

– Det er med stor lettelse vi har signert disse trenerne. Gutta har stor forståelse for FIFA- spillet og god kunnskap om fotball. De liker å analysere og organisere, og de har ytret et stort ønske om å utvikle FIFA- spillerne våre videre.  Det hjelper også at de er hyggelige joviale gutter, sier Tommelstad.

Siden Henrik Marigaard nå fungerer som trener, er spillerstallen noe tynn. Trenerne er godt i gang med å undersøke og følge med på FIFA- spillere som gjør det godt i NM og i Weekend League. Seniorspillerne har de siste ukene deltatt i kvalifiseringen til FIFA- NM.  Klubbens lokale spiller Lars Olsen, kom i en tøff pulje og endte opp på 6. plass.  Dette holdt dessverre ikke til videre spill. Mats Bergstøm derimot, Raufoss Esports spiller fra Drammen, tok seg lett videre og skal konkurrere mot 47 andre spillere på Ullevål i løpet av høsten.

Raufoss Esport har også fått på plass flere rookie-spillere. Heine Hoel som bemerket seg med 3. plass i offline-turneringen i februar, er fortsatt med. Han har fått med seg Naod Afworki, Abdullah Abdulrahman og Sami Tesfay. Disse gutta har enda ikke fylt 16 år, men de nærmer seg aldersgrensen for deltakelse i både NM og Eserien. Sami Tesfay vant Elkjøp-turneringen under årets Norway Cup hvor over 100 spillere deltok, noe som bekrefter at Raufoss har flere dyktige FIFA-spillere.  Rookie- spillerne bidrar med engasjement, iver og godt spill under trening, selv om de er for unge for de gjeveste turneringene. 

Sportslig mener Raufoss Esport at de skal være godt rustet når FIFA 20 blir lansert (uke 39), og når eSerien spilles i gang. Videre vil klubben jobbe for å få flere samarbeidspartnere og å etablere egne klubblokaler, slik at Raufoss eSport også kan tilby et miljø for flere spill og flere ivrige gamere. Følg med videre utover høsten, både under NM- eFotball 2019 og på Altibox eSerie!

Annonse fra Obos-ligaen: