Raufoss eSport på SpillExpo

Raufoss Fotball sitt eSport-lag har tilbrakt helgen på SpillExpo på Norges Varemesse i Lillestrøm. Vår deltakelse var primært fordi Altibox eSerien har lagt sitt kick-off til messen, hvor seedingsturneringen til høstens serie ble gjennomført. Raufoss eSport deltok også med et lag i spillet Fortnite. ( Bilde: Heine Hoel og Markus Heggen Brunsberg)

Altibox Eserien

Jonas Kvål og Mats Bergstrøm representerte Raufoss eSport i seedingsturneringen, hvor vi møtte Folkets lag med Peter Thøgersen og Lasse Nilsen. Begge guttene på Folkets lag er kjente i efotball-miljøet. Førstnevnte er bror til Thøgersen som er spiller på Stabekk Momentum sitt eSerie-lag. Vår yngste spiller, Jonas Kvål, spilte denne kampen og vant 3-1. Mats Bergstrøm møtte Lasse Nilsen i den andre kampen. Bergstrøm fikk ikke til sitt spill og slapp dermed inn for mange mål. Kampen ender 1-4, dermed taper Raufoss eSport 4-5 totalt. Dette resulterte i at Raufoss eSport ble seedet nederst blant eSerie-lagene.

Trekningen til gruppespillet i Altibox eserien foregikk på lørdag etter endte seendingskamper. Raufoss esport havnet i gruppe 2, hvor kampene skal spilles 14. november. Disse kampene kan du se gratis på Dplay, og en del av kampene vil gå på Eurosport Norge fra klokken 17:00. Raufoss Esport er fornøyd med motstanderne og tror de skal klare å bite godt fra seg når de møter:

  • Lillestrøm
  • Kristiansund
  • Tromsø
  • Start

 

NM efotball

Vår egen Lars Olsen entret hovedscenen på SpillExpo på lørdag for å kvalifisere seg til NM efotball. Lars var litt uheldig med trekningen, og møtte en av favorittene som spilte semifinalene. Olsen spilte jevnt med Pat95, før han slapp inn det avgjørende målet 2 minutter på overtid. Det ble dessverre en sur retur til Raufoss denne kvelden, siden han var en kamp unna for å ta følge med Mats og Jonas til NM i efotball, på Ullevål Stadion lørdag 16. november.

 

N47 sin Fortnite-turnering

Heine Hoel er Raufoss eSports juniorspiller. Hoel er dessverre ikke gammel nok til å kunne delta i efotball, men han har flere strenger å spille på. Han er nemlig en kløpper på spillet Fortnite. For å delta på denne turneringen på SpillExpo måtte Hoel ha en makker. Markus Heggen Brunsberg fra Oppsal i Oslo takket ja på kort varsel. Med mor Merete fra Raufoss er det lett å aksle på seg Raufosstrøye for en Oslogutt. Spillerne brukte tiden godt før SpillExpo og fikk troen på at finalespill kunne være realistisk. På grunn av en noe dårlig start, kom ikke gutta opp på det nivået de ønsket. Dessverre var det slutt for gutta etter første runde, men Raufoss eSport har troen på at disse gutta kan entre scenen igjen og gi oss mange spennende Fortnite-øyeblikk i fremtiden.

Raufoss eSport er fornøyd med helgen, og tar med seg mye inspirasjon til videre esport-satsning. Det er bare å glede seg til første runde i eSerien 7. november, men det er 14. november det virkelig gjelder for Raufoss eSports FIFA-spillere. Følg med!

Annonse fra Obos-ligaen: