Poengdeling mot Tromsø ga bortelaget opprykk

Raufoss kjempet tappert og lenge, men et frispark i sluttsekundene gjorde at kampen endte med poengdeling på Nammo - og opprykk til Tromsø.

Raufoss – Tromsø 1-1 (1-0)

I motsetning til hva vi pleier å se i starten av kamper, var det ikke Raufoss som var lengst framme i skoene fra start denne gangen. Tromsø gikk hardt ut og viste at de ville prøve å sikre opprykket tidlig i kampen. I løpet av de ti første minuttene var det derfor veldig mye som skjedde på Raufoss’ banehalvdel.

Etter dette kom de gulkledte mer med, og i 12. minutt kom de med et fint angrep som endte på labben til Lasse Berg Johnsen – som fyrte av litt for ivrig og sendte den langt over mål. Noen minutter senere la Solo Owusu nydelig inn til Snorre Strand Nilsen, som klinket til – men ballen gikk like til side for mål.

I 21. minutt var det meget flaks for Raufoss at Tromsø ikke gikk opp i ledelsen, da et utspark fra Ole Kristian Lauvli havnet i feil bein – og kom rett tilbake mot ham. Ballen ble sendt forbi vår superkeeper, men klinket i stanga og ut.

Det lå et mål i lufta, men det var ikke tydelig hvilket lag som skulle sette det. Det fikk vi imidlertid svar på i 25. minutt, da Ryan Doghman sendte et nydelig innlegg gjennom feltet foran Tromsø-målet, og der sto Matias Belli og flikket den inn i mål. 1-0 til Raufoss!

Etter målet forsøkte Tromsø å svare, men de kom seg aldri gjennom det solide gule forsvaret. Samtidig kom heller ikke Raufoss til noe større, og slik fortsatte det fram til pause. Dermed sto det 1-0 da dommeren blåste av førsteomgangen.

Andreomgangen fortsatte på samme måte – Tromsø kom seg ikke gjennom Raufoss-forsvaret, og det gjorde at de mistet drivet mer og mer. Raufoss på sin side presset mer, og lyktes i større grad enn Tromsø med det de prøvde på. Likevel var det ikke noen nevneverdige sjanser før det nesten var gått 20 minutter av andreomgangen.

I 65. minutt fikk nemlig Raufoss omgangens hittil største sjanse, da Emil Breivik la inn et godt innlegg til Belli – som var litt uheldig med retningen og fikk styrt ballen utenfor målet til Tromsø. Drøye ti minutter til gikk det før neste store sjanse for Raufoss, da Doghman løp i retning Tromsø-målet og fikk lagt inn til Mame Ndiaye – som dessverre satte skuddet rett på keeper.

Da det var rundt ti minutter igjen av ordinær spilletid giret Tromsø opp og nærmest bombarderte ballen i retning Lauvli – men forsvaret vårt var umulig for dem å komme seg gjennom, så det resulterte i ingenting for de opprykkshungrie tromsøværingene.

I 89. minutt kom Breivik og Nessø alene på sprang mot Tromsø-målet, og Breivik forsøkte på et skudd – men det gikk rett på keeper. I etterspillet av utsparket fikk Tromsø frispark i det vi ville kalt god Breivik-posisjon, foran Raufoss-boksen. Da bikket tiden over til tilleggsminuttene, og det var Ruben Yttergård Jenssen som fyrte av for Tromsø – og frisparket, som vi må kunne si var vakkert, gikk over alt og alle og inn i mål bak Lauvli. Dermed sto det 1-1 med kun få sekunder igjen av kampen.

Da dommeren blåste av sto det fortsatt 1-1, og Tromsø sikret seg det ene poenget de trengte for å rykke opp. Vi sikret også et viktig poeng, og det var bittert for et Raufoss-lag som kjempet godt, men vi gratulerer Tromsø med opprykk!