Nye fjes på U19

Torsdag braker høstsesongen løs for U19. På siste trening før alvoret starter var det fire nye ansikter.

Hans Martin Werner kom fra Gran, Sigurd Mjølstad-Svendsen fra HamKam, Nils Kristian Gudbrandsen fra Kongsvinger og Tord Sagstuen Andersen fra HamKam. Alle fire er klare for spill i Interkrets fra og med torsdagens oppgjør mot Strømmen.

Werner er 2001 modell og en spiller Raufoss Fotball har hatt i kikkerten en stund. Han har vært en del av a-laget til Gran og spiller på sentral midtbane. Nils Kristian Gudbrandsen er fra Lillehammer. I vår var han ferdig med tre år på NTG-Kongsvinger. Han er 19 år, siste års junior, og har flyttet hjem til OL-byen. Han har tidligere trent med a-laget til Kongsvinger, men fikk ikke kontrakt. 

Sigurd Mjølstad-Svendsen er Gjøvik-gutt. Han var en del av Gjøvik-Lyns gode 2002 lag gjennom mange år. Han begynte på Wang på Hamar i fjor, men er nå tilbake på Gjøvik. Tord Sagstuen Andersen var også en del av Gjøvik-Lyns 2002 lag. Som Mjølstad-Svendsen begynte han på Wang høsten 2018, men har flyttet hjem. Sagstuen Andersen og Mjølstad-Svendsen er to spillere som klubben fulgte gjennom fjoråret og det er to gutter med stort potensiale. Sagstuen Andersen har allerede tre kamper i 3. divisjon for Raufoss.

Fire spillere kommer inn, men det er også noen som ikke blir en del av laget gjennom den spennende høstsesongen. Peter Holt Lange-Nielsen flytter til USA for å studere. Sivert Tallerud Bakkelund gikk til Kolbu/KK tidligere i sommer. 

- For Raufoss Fotball er det viktig å ha en stor og god junior-elite stall. De gutta skal spille både Interkrets og 3. divisjon denne høsten, sier Fredrik Greve Monsen.

Etter 11 spilte kamper ligger U19-gutta på en fjerdeplass med 25 poeng, men det er jevnt i toppen og vi har en kamp mindre spilt enn lagene foran oss på tabellen. KFUM leder med 28 poeng,  Kongsvinger og Skeid har 25. Toppscorer på laget er Andreas Østerud med 13 fulltreffere. Det inkluderer både serie og cup.

Trener Andres Garcia er godt fornøyd med vårsesongen.
- Vårsesongen må nok kalles en suksess. Ikke bare fordi vi er med i kampen om opprykk til Interkrets A, men også på grunn av den solide utviklingene som spillergruppa har vist så langt. Flere av dem har også gjort en solid innsats på b-laget.

I følge trener Garcia er ikke målet bare å vinne kamper.
- Vi skal utvikle spillere til vårt eget OBOS-liga lag, og det er flere av gutta som allerede har trent med a-laget og vært med på treningskamper, sier treneren, som også skryter av personligheten til spillerne.
- Vi har en gjeng med ydmyke spillere som er ivrige etter å lære og forbedre seg hver eneste dag.

Kickoff på Strømmen stadion torsdag kveld er 20.15!

Annonse fra Obos-ligaen: