Nydelig seier mot Lillestrøm

En fantastisk innsats av hele Raufoss-laget sikret tre deilige poeng på Nammo stadion onsdag kveld.

Raufoss – Lillestrøm 2-0 (1-0)

Raufoss viste seg tidlig fram som uredde og offensive mot Lillestrøm. I 13. minutt kom den første lille muligheten til de gulkledte da Filip Brattbakk leverte et frekt hælspark, men gjestene klarerte. Det klarte de ikke syv minutter senere, da Ryan Doghman stormet alene fram mot mål, valset over Lillestrøm-forsvaret og satte det deilige første målet for Raufoss. 1-0 sto det etter 20 minutter!

Presset fra Raufoss fortsatte, og da kampen bikket halvtimen spilt var det ikke noe større Lillestrøm var kommet til. 33 minutter sto det på klokka da det første ordentlige skuddet på mål kom fra gjestene, men det gikk en meter eller to over Ole Kristian Lauvli.

I de påfølgende minuttene var det høy temperatur i kampen. I 34. minutt burde Kristoffer Nessø satt 2-0 med den klareste sjansen hittil i kampen, men han klarte ikke stokke beina rett. I sekundene etter snudde Lillestrøm og gikk helt til motsatt ende – men Lauvli er sikker som banken og tok imot skuddet som kom hans vei. Så snudde det andre veien igjen, hvor Mame Ndiaye kom alene foran mål og burde satt det 2-0-målet Nessø ikke klarte i forrige angrep.

Det tikket mot pause, og de gulkledte seilet komfortabelt mot en ledelse til halvspilt kamp. 1-0 sto det fortsatt på tavla da dommeren blåste av førsteomgangen!

Lillestrøm hadde tydelig hatt en alvorsprat i garderoben, for de var farligst i minuttene etter pause. I 50. minutt kom Raufoss til omgangens første store farlighet da Brattbakk hadde tidenes mulighet til å doble ledelsen. Han sto bare en drøy meter unna keeper, men ble antakelig litt for ivrig og sendte ballen utrolig nok milevis over mål.

Raufoss svarte greit på giret Lillestrøm satte på etter pause. Det bølget godt fram og tilbake, og i 61. minutt la Nessø inn et nydelig innlegg rettet mot pannebrasken til Ndiaye – som ble noen centimetere for kort. Få minutter senere kom Doghman, dagens mann, med et knallfint skudd på mål. Keeper til Lillestrøm, Jo Coppens, måtte ut i full strekk, men ballen gikk like utenfor.

I 72. minutt var Raufoss heldige som ikke fikk en utlikning i fleisen, men det satte ikke noe støkk i de gulkledte som kjørte på og sto imot. I 78. minutt gjorde en liten miss fra Raufoss-forsvaret at Lillestrøm kom til et farlig skudd – men Lauvli var igjen like sikker og bokset den bort.

Klokken bikket 80 minutter, og selv om det var Lillestrøm som hadde det største presset, kom Raufoss stadig til skuddforsøk. Både Ndiaye og Nessø var ofte frampå med farligheter. Det kokte i sluttminuttene av kampen, hvor det kom sjanse på sjanse på sjanse for Raufoss til å doble ledelsen. Fire minutter ble lagt til, og like etter klokken var bikket 90 var det igjen to ekstreme målsjanser til Raufoss! Helt utrolig at det ikke sto 2-0!

Vi hadde knapt fått igjen pusten før Ndiaye kom alene mot Lillestrøm-målet, men ble tatt igjen av en Lillestrøm-spiller. Da var han våken og stoppet ballen foran Nessø som kom løpende til. Nessø ble felt godt inne i feltet og dommeren blåste straffe. Marius Alm stilte seg opp foran straffemerket og sendte ballen sikkert i mål – og Raufoss opp til 2-0!

Like etterpå blåste dommeren av kampen, og den herlige seieren var i boks! Vel fortjent til våre gutter som jobbet som noen helter.