«Du tror det ikke før du får ser det». Det var en slik kveld på Nammo stadion. Andrelaget spilte ut Valdres etter alle kunstens regler.

De ga seg ikke før resultatet 4-1 lyste mot dem!

På en kveld som denne skriver vi lett om en gammel norsk vise til å passe dagen i dag:
«Mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer, ryggen rak og blikket fritt, se det er bra. Slike gutter det vil hele Raufoss ha».
Og slike gutter fikk vi se i gult og svart.

De første 45 må ha vært det beste andrelaget har prestert i år. De neste 45 var ikke mye dårligere. Raufoss skapte flere gode muligheter før hvilen og rullet opp det ene gode angrepet etter det andre etter pause.

Full kontroll som de hadde mot et Valdres-lag som kun skapte en sjanse i løpet av den første omgangen - og den scoret de på. Et slag i trynet for et hjemmelaget som hadde tatt kommandoen fra start. Men som tidligere nevnt, her var det mot i brystet, vett i pannen og stål i ben og armer.

Etter baklengsmålet hevet vi oss om mulig enda mer og skapte 4-5 gode muligheter før de første 45 var omme
Utligningen kom på straffe ved Per Kristian Jansen etter en hands i Valdres-feltet.
2-1 kom ved samme mann. En dødball havnet bak i feltet før ballen havnet hos Jansen som ikke hadde noen problemer med å sette den i hjørnet.

Gjestene åpnet den andre omgangen med et smell, men en god Rino Lund Johnsen reddet mesterlig.
Forspillet til 3-1 var strålende. Oppspillet til Andreas Østerud var presist på millimeteren. Østerud skjermet ballen godt og dro seg sakte men sikkert forbi en Valdresforsvarer. Avslutningen ble satt rolig og behersket i mål.

4-1 sørget bursdagsbarnet Johan Filip Karlsson for. Etter at Jørgen Ninive Pettersen sin avslutning ble blokkert av Valdres sin målvakt var Karlsson frampå og satte inn sitt første mål for sesongen i sin femte andrelagskamp for året.

PS: Grattis til Patrick Jakobsen og Henrik Brodshaug Langaas som begge fikk sin debut på andrelaget mot Valdres.
PS 2: Manu Hervas fikk sjansen til å score mot gamleklubben da Raufoss fikk straffe midt i den andre omgangen. Dessverre for Hervas reddet Valdres sin målvakt.

Fakta

Raufoss 2 - Valdres 4-1 (2-1)
Scoringer: 0-1 Robert Rabben (10), 1-1 Per Kristian Jansen (str. 21), 2-1 Jansen (27), 3-1 Andreas Østerud (52), 4-1 Johan Filip Karlsson (90)
Dommer: Morten Haugerud, Lunner FK
Gult kort: Sander Harefallet, Raufoss. Robert Rabben, Ryan Lee Nelson og Simen Høglien, Valdres FK.
Tilskuere: ca. 200.
Raufoss 2: Rino Lund Johnsen, Piyaphong Phraiwan (Henrik Langaas fra 76. min.), Håvard Drager, Manu Hervas, Henrik Fløgum, Jørgen Ninive Pettersen, Fredrik Bjørnerud (Patrick Jakobsen fra 90. min.), Sander Harefallet, Andreas Østerud (Johan Filip Karlsson fra 90. min.), Per Kristian Jansen, Jonas Thorsbakken (Jørund Holstad Torp fra 61. min.).