En kampdag på NAMMO Stadion

Det er mange folk som er involvert når vi skal avvikle kamper i herrenes 2. divisjon, hver hjemmekamp er det mellom 50 og 60 personer som har sine definerte oppgaver.

Annonse:

Grovplanleggingen starter med å sette opp vaktlister når årets terminliste er klar i februar. Inkluderer vi spillere, ledere, presse og dommere, er godt over 100 personer «på jobb» annenhver helg på NAMMO stadion.

Forberedelsene på kampdagen starter tidlig, stadion og anlegget ryddes for rusk og rask. Senest klokka ni er Kjell Arne Kristiansen og John Aaslund på plass for å slådde banen og starte med vanning. Vanninga tar mange timer, er en ganske tung jobb - og avsluttes ikke før rett før kampstart. Vannslangene må også ut i pausa når det er finvær. Flaggene heises fra morgenen av, og vaier friskt i vinden gjennom hele dagen.

Henrik Sandli Hansen er også tidlig på’n, han vasker og klargjør garderobene slik at disse er presentable for våre egne gutter og motstanderlaget. I tillegg vasker han fellesarealer i hallen, tømmer søppel og sørger for rene toaletter over hele anlegget.

Kampdag_Henrik
(Henrik Sandli Hansen har flere klargjøringsoppgaver på arenaen før han er med som materialforvalter for herrelaget under kamp)

Travelt i alle hjørner

Nede på sportshytta skal det serveres matchmat, Hege Teig og Kjersti Ringelien Pettersen må også starte tidlig for å rekke å forberede god og næringsrik kost til våre håpefulle. Nede i garderoben gjør Lagleder Tommy Fyhn og materialforvalterne Finn Engen og Terje Solbakken klart utstyr og drakter til laget.

Samtidig er Bent Dalby, Kjetil Eriksrud og Ørnulf Myhre i sving på kontoret med kasser, terminaler og billetter. Og med andre nødvendige forberedelser foran kampavviklingen. Klubbhytta gjøres klar for sponsortreff, med både faglig innhold og litt servering.

På kjøkkenet starter jobben omtrent fire timer før kampstart, her er det veldig ofte Hege Engen som er første kvinne på plass. Fire timer før kampstart starter jobben med å klargjøre for kioskene og grilling. Litt senere kommer to-tre damer til for å bistå på kjøkkenet. Frukt kuttes til lagene, og dommere skal ha bevertning når de kommer. Jobben på kjøkkenet pågår gjennom hele kampen, det går unna med både vaffelrøre, pølser og burgere. Damene på kjøkkenet er ikke ferdige før alt er ryddet og vasket etter kamp.

Kampdag_Engen
(Hege Engen er tidlig på dagen i gang med klargjøring kiosk, grill og andre ting. Utover dagen organiserer hun to-tre frivillige på kjøkkenet.)

Tre timer før kamp er det kampmøte i Storhallen, her møter hele styret sammen med Bent og de andre som allerede er i sving for å gå igjennom plan for gjennomføring og fordeling av oppgaver. Ofte er det ti deltakere på dette møtet. Oppgavene er mange, og de strekker seg fra speakertjeneste til kampvert.

Kampdag_Hildonen
(Thomas Hildonene er stemmen som ønsker lag, støtteapparat, publikum og dommere velkommen til NAMMO Stadion. Forberedelsene begynner i god tid før kampstart)

Vaktleder Børge Andersen (hovedbildet) sørger for ro og orden sammen med vaktkorpset på minst 8 personer. Billettørene utgjør også ei stor gruppe på 8-10 mann, som samvittighetsfullt stiller opp år etter år for klubben i sitt hjerte.

Gutter og jenter bidrar

To timer før kamp kommer foreldregruppene fra junioravdelingen for å starte sin vakt, mellom 12 og 15 voksne har oppgaver i kiosk, med grilling, parkering og salg av gyldne sekund. De gjør en stor innsats, og rydder også opp etter kampslutt. Laget som har vakt stiller også med ballhentere, og 8-10 jenter eller gutter står hver kamp rundt banen og sørger for god flyt i kampen.

Kampdag_Ballhentere
(Rundt 8-10 jenter eller gutter stiller opp som ballhentere på kampdag. De møter opp i god tid for å få sine instruksjoner. Her er U14 fra en kamp våren 2018 sammen med Øystein Bjørge og Hege Teig)

Ivrige og frivillige hender sørger for at vi leverer på arrangement gjennom sesongen, det hadde ikke vært mulig uten våre mange støttespillere i og rundt klubben. Vi mottar mye ros fra gjestende lag og andre besøkende for jobben vi gjør med kamparrangementene våre. Den rosen er det mange som skal ta til seg.

Denne saken er også å finne i vårt Raufoss Fotball Magasin. Ikke sett det? Spør oss på neste hjemmekamp!

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 11.08.2018
Skrevet av: Anne Thoresen, Foto: Marius Mykleset/Erik Børresen