Johnsens oppsummering

Andredivisjonsgutta har tatt sommerferie. Seriespillet er nesten halvveis. Her er trener Christian Johnsens oppsummering så langt.

Fasiten er 18 poeng på 12 kamper. Det gir en femteplass på tabellen når alle lagene har spilt dusinet fullt. 
Opp til HamKam på toppen er det åtte poeng.
- Vårsesongen har vært litt ujevn. Vi starta bra og så har det svingt litt, spesielt hjemme. Der slet vi en periode. De siste fire kampene har svingt seg veldig opp, og er et klart bevis på at vi har begynt å finne fasongen som lag, sa Johnsen før han gikk ut i en velfortjent ferie.

Som nevnt har det svingt. Toppen kom - i følge treneren - borte mot Follo. 
- I den kampen skapte vi 12-13 målsjanser, i tillegg til de fem vi scorer på. I det oppgjøret fikk vi virkelig sett potensialet i laget. Videre så handler det selvfølgelig om å komme opp på det samme nivået oftere, og ikke minst vinne jevne kamper. 

Christian Johnsen tror stabiliteten ville komme utover høsten.
- Normalt sett skal et lag som har spilt sammen over tid utvikle seg og bli bedre og jeg er sikker på at stabiliteten vil komme. Spillerne må ha hue på rett plass og satse skikkelig på trening. En må være litt desperat etter å bli god. Det er stor konkurranse i den nye 2. divisjonen, og det er bare de tøffeste som blir et topplag og toppspillere.

Ti dager har de fått for å lade batteriene. Gutta møtes igjen tirsdag 11. juli. Da er det 12 dager til neste seriekamp, hjemme mot Nybergsund.
I tillegg til gode treningsdager hjemme på Nammo stadion skal a-laget en tur til Kongsvinger for å spille treningskamp.

Trenerjobben i Raufoss er Christian Johnsens første skikkelige trenergjerning, og han elsker det.
- Det første halvåret har vært både gøy og lærerikt. En gjør seg erfaringer underveis. Veien må bli til mens en går. Vi må bli kjent som gruppe. Spillerne må bli kjent med treneren og treneren må bli kjent med spillerne. Hva er vår største styrke? Hva skal vi jobbe hardere med? Hvem skal spille hvor? Hvem skal spille sammen? Dette er områder hvor vi har gjort oss gode erfaringer i løpet av vårsesongen og som vi vil høste gevinst av utover høsten, avsluttet Christian Johnsen som ikke angrer et sekund på at han tok jobben som hovedtrener i Raufoss Fotball.

Vi ønsker han og gutta en riktig god ferie!!

Annonse fra Obos-ligaen: