Herlig hjemmeseier mot Åsane

Raufoss påførte Åsane deres første tap på bortebane denne sesongen, blant annet med en etterlengtet scoring fra Ikhsan Fandi!

Raufoss – Åsane 3-1 (2-1)

Kampen var bare snaue tre minutter gammel da Åsanes Henrik Udahl scoret, på kontring etter et Raufoss-angrep. Åsane kom fire mot to, og selv om både Lauvli og Alm var kun centimetere unna å ta ballen, gikk den i mål til 0-1 da gjestenes toppscorer fikk gå alene.

Raufoss har fått tidlige scoringer mot seg før, og kommet bra ut av det. De påfølgende ti minuttene var det Åsane som hadde ballen mest, men Raufoss var effektive når de først hadde ballen. De kom seg kjapt framover, uten at det ga noe videre resultat.

Rundt 20 minutter spilt var Åsane flere ganger farlig nærme å doble ledelsen. Raufoss var under hardt press, og heldige som ikke lå under mer enn 0-1. Det skulle imidlertid snu.

I 30. minutt ble Doghman revet ned like foran målet til Åsane, og det var klar straffe til Raufoss. Alm stilte seg opp bak straffemerket og klinket til. Åsane-keeper Eirik Østgaard fikk hanskene på den, men skuddet var så hardt at han glapp og ballen gikk inn i mål. Utlikningen satt, og temperaturen i kampen ble skrudd flere hakk opp.

I 37. minutt skulle Stian Simenstad ha sendt Raufoss i ledelsen, da han kom alene mot Åsane-keeperen og prøvde seg på et frekt skudd. Ballen glapp for keeperen, som styrte ballen like utenfor stanga på motsatt side. Et halvt minutt senere kom imidlertid et meget etterlengtet mål for Raufoss. Ikhsan Fandi headet ballen i mål og utløste en applaus som viste at dette – det har vi ventet lenge på. Og på få minutter hadde Raufoss snudd kampen fra 0-1 til 2-1! Et deilig syn på tavla, som sto seg til pause.

Dommeren hadde så vidt fått i gang andreomgangen før Nicolai Fremstad hadde en ufattelig stor sjanse som burde økt ledelsen til Raufoss. Alene foran keeper kunne han satt den rett i mål, men klarte på merkelig vis å bomme.

Raufoss kjørte hardt det første kvarteret av andreomgangen, og Åsane kom sjelden til noe større. Men etter dette kom Åsane seg til Raufoss’ banehalvdel mer og mer, og de gulkledte måtte stå imot.

Åsane tok kontrollen det neste kvarteret, og fra 70. til 80. spilleminutt var det kun små krumspring som gjorde at ballen var utenfor Raufoss’ banehalvdel. Klokka har aldri gått saktere da Raufoss ikke gjorde annet enn å forsvare seg.

Da klokka endelig bikket 90 minutter, og alt så ut til at kampen skulle ende 2-1, kom Raufoss på en sjelden tur foran målet til Åsane. Og det var ikke mer som skulle til for å sette spikeren i kista for kampen, da Gard Simenstad smatt seg forbi alle og satte 3-1!

3-1 sto seg i overtidsminuttene, og Raufoss påførte Åsane sitt første bortetap denne sesongen!

En deilig seier å ta med seg inn i det som blir en relativt lang pause før neste kamp – borte mot HamKam 8. september.