Fortjent heder til Finn

Fantastiske, godeste, Finn Engen ble hedret av Oppland Idrettskrets i dag. Inger Fløgum representerte idrettskretsen, og overrakte hederstegnet i bronse og blomster under dagens kamp på Nammo Stadion

Finn ble nominert av Raufoss Idrettslag og Raufoss Fotball. Fra nominasjonsbrevet står det å lese:

Finn har aldri vært aktiv fotballspiller i Raufoss IL. Aktiviteten han drev med dreide seg kun om lek på løkka.

Finn har i sammenhengende 58 år vært i tjeneste for Raufoss Fotball, uten ei krone i godtgjørelse.

Som 18-19 åring begynte han i støtteapparatet rundt A-laget og mange fotballpersonligheter på Raufoss har fått en lettere treningshverdag takket være han. Et hvert lag trenger et godt støttemannskap og det har utvilsomt Finn vært

Han har gjennom alle disse årene hatt ansvaret for at alt materiell rundt klubbens seniorlag er i orden. Noe som betyr at han gjennom uka vasker tøy og klargjør både før og etter alle treninger og kamper. Når man legger til at han bare har en fungerende hånd, er det enda mer imponerende.

Han var utsatt for en arbeidsulykke for mange år siden der høyrearmen måtte amputeres fra albuen. I tillegg til at Finn gjennom 58 år har utført tusener på timer med viktig håndfast arbeid, er han også en viktig støtte og et muntrasjonsråd for spillere, trenere og ledere. I en alder av 77 år er han "still going strong" og like aktiv med sine oppgaver. Han er en institusjon i klubben, en fyr som alle har et godt forhold til. En ekte ildsjel.

Lojaliteten til klubben, trenere og spillere trekkes også frem som en av Finn Engens karaktertrekk.

I intervju med Oppland Arbeiderblad for et par år siden trakk han frem det gode miljøet og kameratskapet i Raufoss Fotball som grunnen til at han hadde holdt ut i alle disse årene.

Allerede i 1966 fikk Finn Raufoss Fotballs høyeste utmerkelse Sverdprisen for sin innsats.

Etter 58 år i arbeid for Raufoss IL Fotball anbefaler vi på det sterkeste at Finn får Oppland Idrettskrets Hederstegn.

.

Vi gratulerer - dette er noe så inderlig fortjent heder til mannen med det store hjertet!

 

Annonse fra Obos-ligaen: