Håp i hengende snøre…

Les lørdagens kampprogram her.

Annonse:

- It´s hope in a hanging snore!... Trenerlegenden Nils Arne Eggens historiske utsagn på en internasjonal pressekonferanse under Rosenborgs glans-periode i Champions League holder fortsatt – nå i sluttspurten i norsk 2.divisjon.

Da Raufoss Fotballs gutter – slukøret og skuffet  - tuslet av det nedslitte kunstgraset på Kadetttangen i Sandvika sist lørdag, var det knapt noen som snakket om ”det hengende snøret”. 1-2 nederlaget  for Bærum trodde de fleste av oss var takk og farvel til  håpet om kvalifisering for Obos-ligaen.

Dramatikk

Men så viste det seg at HamKam ikke hadde feiret opprykket mer enn at de tok med seg full pott fra Finnmarkshallen. 1-0  mot Alta  åpnet igjen muligheten for naboen på vestsiden av Mjøsa. Som om ikke det var nok skapte så godt som nedrykksklare Finnsnes problemer for Asker på Føyka. Bare et uhyre billig straffespark ti minutter før full tid reddet hjemmelaget fra nederlag i 2-2 oppgjøret. Det åpnet seg nok en mulighet.

Det skjer alltid noe når sluttspurten settes inn. Ingen ting vil være klart før lørdag 21.10 kl 14.45!

Matchprogrammet ser slik ut: Alta har Raufoss Fotball (B) og Skeid (H). Asker møter Grorud (B) og Kjelsås (H), mens våre gutter skal opp mot Alta (H) og Nybergsund (B). 

Kun seier…

Bare seier er godt nok for Raufoss Fotball i de to siste matchene. Lørdagens oppgjør mot Alta blir på mange måter ”vinn eller forsvinn”. Asker har imidlertid også meldt seg på. Med full pott i sine to siste  matcher kniper Asker kvalik.plassen om Raufoss Fotball slår Alta.

Asker kjører gjennom byen for å møte Grorud. Rolf Teigens mannskap er ikke så stabile som forventet, men hjemme på Grorud er det ingen oddsbombe om Asker må bite i kunstgresset. Et helt åpent oppgjør. 

Gjenganger

Lørdagens motstander Alta IF er en kjenning som har satt sitt preg på 2.div. – og gjort jevnlige besøk i obos-ligaen de siste årene. Oppgjøret i vår endte med knepen seier til Alta i en jevn match i Finnmarkshallen.

Raufoss Fotball er med andre ord revansjesugne. Vi møter et lag som har god rutine der Vegard Braaten er tilbake fra spill på toppnivå og utgjør sammen med  Magnus Nikolaisen, Christian Reginiussen og Makthar Thioune rutinen i mannskapet. Sistnevnte var for øvrig på prøvespill i Raufoss så tidlig som i 2003.

Når vår lagkaptein Håvard Nome – med fortid nettopp i Alta IF - entrer Nammo stadion til årets siste seriekamp hjemme, så er han fullstendig klar over at vi må opp mot vårt beste for å stoppe finnmarkingene.

Ikke gode nok

For våre gutter maktet ikke å fortsette festfotballen fra 2.omgangen mot Follo da de gikk inn i den vanskelige matchen mot Bærum. Christian Johansens unge mannskap er fortsatt i en fase der stabilitet og rutine ikke tidvis ikke er framtrendende. Mot Alta IF må man opp et par hakk om vi skal henge med helt inn.

Marius Alm pådro seg sitt tredje gule kort mot Bærum – og er ute av bildet mot  Alta IF. Armin Aganovic har er tilbake etter sin kneskade og har vært på banen de siste matchene. Trolig erstatter han  Alm og går i spann med Kevin Jablinski.

Ute for resten av sesongen er dessverre Oskar Løken (19). Unggutten pådro seg et brudd i foten på trening denne uken – og er gipset. For øvrig er stallen intakt. 

Årets siste hjemmekamp – i seriesammenheng - blir trolig årets viktigste på Nammo stadion. Alta IF er en voksen motstander. De er fortsatt i førersetet hva  kvalik.plassen angår. Her lukter det dramatikk… det er fortsatt håp i et hengende snøre.

Raufoss Fotball ønsker velkommen til en hyggelig fotballørdag. Spesielt ønskes Alta IF velkommen tilbake, dommertrio,  NFF-representant, pressen og vårt kjære, trofaste hjemmepublikum.

Annonse fra Obos-ligaen: