Glimrende mot Lyn

To scoringer signert Mia Schjerve Giæver og strålende innsats i 90 minutter sørget for at alle poengene ble med hjem til Raufoss.

Vi var best i det meste på Kringsjå kunstgress mot Lyns andrelag. Mia Schjerve Giæver hadde flere gode muligheter enn de to hun puttet. Gode muligheter hadde også Kaja Bjørkvold og Karine Ørud.

Raufoss gikk rett i strupen på hjemmelaget og presset de ut av stilen fra start med knallhard jobbing i 90 minutter.

Etter 15 minutter fikk vi uttelling. Karine Ørud vant ballen på Lyns halvdel og spilte gjennom en frisk Mia Schjerve Giæver som satte kula kontant i nettet.

Lyn stilte med noen jenter med førstelagserfaring, men det hjalp lite. Vi behold kontrollen resten av omgangen og gikk fortjent til pause med ledelse.

Den andre omgangen åpnet med et godt skudd fra Karine Ørud som Lyns målvakt måtte strekke seg langt etter. Etter snaue 55 minutter var Kaja Bjørkvold bare centimeter fra å øke ledelsen.

Etter 68 minutter får vi 0-2, men forarbeidet til Schjerve Giæver sin andre scoringer fortjener litt oppmerksomhet.
Oda Karoline Skogan plukket opp ballen på egen 16-meter, satte fart mot Lyns banehalvdel, passerte midten, fortsatte i lengderetningen før hun spilte gjennom dagens tomålsscorer. Da hadde Skogan løpt fra 16 til 16 med ballen i beina.

Lyn ble etter hvert tvunget til å flytte opp spillet sitt. Det ga dem enkelte halvfarligheter, men Solveig Engen holdt nullen.
Mot slutten av kampen hadde Mia Schjerve Giæver et par gode muligheter til å øke ledelsen, men ingen av dem traff innenfor stengene.

- Dette var kanskje årsbeste for vår del. Hele laget jobbet voldsomt defensivt og vi holdt ballen rolig i laget når vi vant den tilbake. Vi vant fortjent og tok en meget sterk seier i Lyns egen lekegrind, oppsummerte trener Ståle Bokalrud.