Fra innsiden: Før seriestart

Vi har sluppet Håvard Nome til ved tastaturet. "Alvoret skal starte", skriver han i sin første utgave av spalten "På innsiden".

Håvard Nome er midtbanspiller på vårt herrelag. Han vil denne sesongen med jevne mellomrom komme med drypp fra innsiden av garderobedøra. Det gjør han både for å temme sin egen skrivelyst og for å gi deg som leser et innblikk.

Like før

”Fotball er følelser”, var Johnsens siste ord før tirsdagsøkta.

Etter at laget hadde hørt lydklippet over musikkanlegget i garderoben: ”Å herre min hatt, å herre min hatt” i sammenheng med ”Det e itte tel å tru”. Terje Solbakkens legendariske kommentatorprestasjoner for Radio Toten fra 2005. Frigg-kampen ble en nasjonal landeplage etter denne usedvanlig engasjerte kommentatorsekvensen. Etter å blitt sendt på sportsshowet Golden Goal, med selveste Henrik Elvestad og Johan Golden på TV 2 Zebra i beste sendetid, hvor Solbakken gikk seirende ut i kåringen. ”Der tok vel følelsene litt overhånd”.

Vår oppmerksomme trener Christian har tatt et aldri så lite dypdykk i arkivet, og kommet over klippet. Selv var han en del av trenerteamet på den tiden, som selvutnevnt angrepsfilosof.

Nå er det like før det smeller. Alvoret skal starte. Vi har trent og jobbet hardt i tre og en halv måned for å være best mulig forberedt på det som møter oss i tiden som kommer. Første seriekamp spilles borte mot Vålerenga 2 i Vallhall tirsdag kveld. Vi kjenner alle på at det skal bli godt å komme i gang. Spenningen i gruppa har gradvis steget og hele gruppa har jobbet hardt i lang tid nå. Det har vært fokus på den fysiske kapasiteten, spillemønster med ball, det defensive presset og mye mer.

Vi føler oss så klar som det er mulig å bli, og gleder oss til det som venter oss.

La dem bare komme!

I klippene under er det mulig å gjenoppleve denne eventyrlige snuoperasjonen mot Frigg fra 2005, som har blitt brukt i oppladningen til sesongen for å vekke følelser hos gutta:

Annonse fra Obos-ligaen: