Fra goalgetter til trener

Han regnes som en av de beste spissene Raufoss har hatt i nyere tid. Nå gjør han comeback i klubben.

Annonse:

Mange har lenge spekulert i hvem den nye A-lagstreneren kom til å bli, og nå er det klart. Onsdag 7. desember ble han presentert. 

Christian Johnsen, goalgetteren fra 2000-tallet, har signert en toårskontrakt med klubben.

39-åringen ble presentert på OA-TV, som sendte live fra Raufoss. 

- Dette føles veldig bra, og jeg gleder meg til å starte. Jeg ble veldig glad i klubben og folka rundt da jeg var her sist og det er en av grunnene til at jeg takket ja til jobben, sier Christian til raufossfotball.no. 

Johnsen har lenge hatt en legendestatus hos fansen på Raufoss etter sine fire sesonger i gult og svart fra 2000 - 2003. Han er opprinnelig Lillehammergutt, og har de siste fem årene arbeidet som pedagog  ved NTG i Bærum. I høst har han startet sin UEFA A-trenerutdanning.  Han har spilt for Lillehammer, Faaberg, Molde, Moss, Raufoss og Ørebro.

I løpet av tiden på Toten spilte han 78 kamper og scoret 42 mål. 

Han gledet mange Raufoss-hjertet da han scoret 17 mål i 1. divisjon i 2003, og fikk tittelen toppscorer i ligaen. 

I 2003 gikk 39-åringen fra Raufoss til svenske Örebro. Etter en del skadeproblemer i Allsvenskan la han fotballskoene på hylla i 2004. 

Nå tar han altså fatt på trenerrollen. 

- Jeg er nok mye av den samme som jeg var som spiller. Jeg har ambisjoner og stiller krav både til meg selv og til de rundt meg. Det tror jeg er viktig for klubben, spillerne og teamer rundt. Historien til klubben sier hva som er ambisjonen, så får vi se når vi er gode nok, forteller Johnsen. 

Annonse fra Obos-ligaen: