Før kampen: Seriestart!

Gutta reiser til Oslo for å møte Vålerenga 2 til sesongåpning tirsdag kveld.

  • PostNord-ligaens første serierunde
  • Hvem: Vålerenga 2
  • Hvor: Valhall
  • Når: Tirsdag 18. april klokka 19.00

Så har tiden endelig kommet. Det er seriestart i norsk 2. divisjon, hvor våre herrer er tilbake etter et skuffende år i 1. divisjon. Med det som til slutt ble 21 poeng, var det i god tid før serieslutt klart at vi måtte ned en divisjon. Nå er skuffelsen ristet av, og en ny sesong er bare noen dager unna.

Les referatet fra herrenes seier over Redalen i generalprøven!

2. divisjon er betydelig styrket fra i fjor på grunn av omleggingen av seriesystemet. Antall lag er halvert. Bare den beste halvdelen av hver avdeling i 2016 er igjen. I tillegg til lagene som rykket ned fra OBOS-ligaen. Det er status før avspark.

Se hele A-lagets terminliste (og kvinnelagets) på denne lenken!

Tirsdag kveld gjester våre gutter Valhall i Oslo med Vålerenga 2 på motsatt halvdel. Vålerenga 2 endte fjorårets sesong på sjetteplass i avdeling 3. En helt OK plassering. 

I årets Raufoss-stall er det en del nye fjes. Blant dem visekaptein Armin Aganovic fra Sverige, som er midtstopper i Christian Johnsens mannskap. Han mener laget har vist styrke i vinter, og at de nå er mer enn klare til å spille om poeng.

- Vi har vist, mot alle lag vi har møtt i sesongoppkjøringen, at vi holder høy klasse. Det gjelder både OBOS-ligamotstand og 3. divisjonslag. Vi har en gjeng med bra spillere, sier Aganovic i et intervju med RaufossFotball.no før seriestarten.

Les også saken om årets kapteinstrio i herretroppen!

- Det jeg tenker før seriestart er at vi skal ta kamp for kamp. Det første målet er kampen mot Vålerenga 2 og deretter tar vi nye tak.  Vi går for seier mot alle lag, for vi har vist at vi kan gjøre det uten bekymringer, sier den svenske midtstopperen videre.

Hvilket lag Vålerenga 2 vil mønstre mot oss i serieåpningen er ikke enkelt å si. Det som er helt sikkert er at Vålerenga 2 både har solide A-lagsreserver og lovende unggutter i klubben. Disse kan skape hodebry for selv svært målkåte og poenghungrige totninger. 

- Om vi konsentrerer oss om en kamp om gangen, og har tålmodighet, så tror jeg det kommer til å bli veldig spennende å se på tabellen etter sesongslutt, sier Aganovic om sine tanker om Raufoss-sesongen 2017.

Vi vet som sagt lite om hva Vålerenga 2 stiller med i tirsdagens kamp. For vår del er skadesituasjonen lys. Snorre Strand Nilsen er dessverre ute med skade og jobber for å bli klar til 1. runde i cupen mot slutten av måneden. Vålerenga 2-kampen kommer litt for tidlig for vinterens nysignering. Ellers har Christian Johnsen muligheter i fleng.

Det er også verdt å nevne at Henrik Kjeldsrud Johansen, som spilte i gult og svart før han tok steget oppover i systemet, spiller i Vålerenga. Han kan muligens bli å se i tirsdagens kamp.

Vi håper mange tar turen til Valhall tirsdag for å se gutta i sin første seriekamp for året. Vi minner om at 2830 - Gul og Svart har satt opp supporterbuss. Følg DENNE LENKEN for informasjon og eventuelle spørsmål rettet til det. 

Vi gleder oss til seriestart. Heia Raufoss!

Annonse fra Obos-ligaen: