Før kamp: Raufoss - Sandefjord

Det er klart for sesongens første hjemmekamp!

Annonse:

Vi fikk en knallstart på sesongen med seier borte mot Nest-Sotra. Nå er vi klare til å åpne med samme mynt i sesongens første hjemmekamp, hvor Sandefjord står på motsatt banehalvdel. 

Sandefjord fikk også en god start på sesongen, da de åpnet med 1-0-seier hjemme mot KFUM - laget som har vist god form i oppkjøringen. Vestfoldingene har på sin side ikke gjort det like sterkt som sitt første motstanderlag i vinter. Før kampen mot KFUM sto de med tre strake tap som sine siste kamper. 

Det spanskdominerende trenerteamet rundt Sandefjord har opplevd store utskiftninger på laget etter nedrykket fra Eliteserien, men har også hentet inn flere spennende spillere - som Raufoss bør være oppmerksomme på. Islendingen Vidar Ari Jónsson fra Brann og Tobias Hammer Svendsen fra Molde er to av dem. 

Sist Raufoss hadde Sandefjord på besøk var i 2016, men det var ingen lystig affære for våre menn. Både kampen på Nammo og i Sandefjord endte med tap, med henholdsvis 0-2 i Raufoss og 3-1 i Sandefjord.

Om vi ikke tar med disse kampene i beregningene, og kun ser på oppgjørene som ble spilt på tidlig 2000-tall, står lagene med likt antall seire: 5-5, og ingen uavgjorte. Eneste uavgjortkampen mellom oss og hvalfangerne i nyere tid var i 2008, da det endte 3-3 i en treningskamp.

Raufoss har imidlertid hatt for vane å score mye og vinne stort, når de først har vunnet mot Sandefjord – ofte står det både tre og fire mål på tavlen når dommeren blåser av kampen.

Søndag møtes laget som rykket ned og laget som rykket opp. Første spark på ballen, for første gang i år på Nammo stadion, går kl. 15:00. 

Vi er mer enn klare - er du?

Annonse fra Obos-ligaen: