Fantastisk målshow mot Grorud

For en kamp! Raufoss lekte seg til en solid seier mot nedrykkstruede Grorud.

Grorud – Raufoss 1-6 (0-3)

Raufoss åpnet kampen i kjent stil, med å gå rett i strupen på motstanderen. Filip Brattbakk kom susende mot Grorud-målet og skøyt til side for mål, og selv om det bare var nesten, var det nok til å sette sving på oppgjøret allerede fra første minutt.

I løpet av det første kvarteret var kampen jevnet ut, og begge lagene kom til hel- og halvfarlige sjanser. Det bølget fram og tilbake, og der Raufoss fikk et angrep, svarte Grorud med neste. Mot halvspilt omgang roet Raufoss ned tempoet litt, og hjemmelaget fikk komme litt mer til – men det solide Raufoss-forsvaret gjorde at de kom til deres rekke og ikke lenger.

Etter halvtimen spilt satte Raufoss på et gir vi sjelden har sett maken til. I 32. minutt dundret Lasse Berg Johnsen et skudd fra langt hold mot Grorud-keeperen, som måtte strekke seg så lang han var og fikk reddet. Snaue to minutter senere sendte Kristoffer Nessø Raufoss opp i ledelsen, etter et flott innlegg fra Brattbakk som gikk gjennom hele Grorud-forsvaret og til Nessø som satt ballen inn i åpent mål.

Etter målet fikk Nessø både en og to avslutninger mot Groruds mål, og det samme gjorde hjemmelaget mot Ole Kristian Lauvli. Det lyktes ikke, men i 44. minutt satt den i målet igjen! For Raufoss! Matias Belli møtte en nydelig corner fra Emil Breivik, og stanget inn 0-2. Og så: Både Raufoss og Grorud hadde knapt fått tilbake pusten etter målet, da den satt i målet igjen i 45. minutt. Nok en gang var det Nessø, etter godt forarbeid av Mame Ndiaye.

Mye mer var det ikke tid til i denne førsteomgangen. En forrykende slutt for Raufoss sin del gjorde at stillingen sto 0-3 til pause.

Andreomgangen startet mye i samme duren som første – Raufoss gikk rett i angrep, men ettersom minuttene gikk ble det også litt jevnet ut. Men så, i 53. minutt, satt den igjen for Raufoss! Brattbakk sendte ballen langs bakken, og Grorud-keeper fikk ikke labbene på den. 0-4 sto det på tavlen!

Etter dette var det så å si enveiskjøring for de vanligvis gulkledte, men i helsvart for anledningen. Sjelden har lekestue vært et bedre beskrivende ord, hvor særlig Nessø lekte seg mest. I 64. minutt fikk Raufoss mulighet til å øke den allerede solide ledelsen, da de fikk straffe etter hands fra Grorud. Det ble bom, men det gjorde lite for Raufoss, de kjørte på videre.

Fem minutter senere, i 69. minutt, fikk Raufoss tatt igjen for straffebommen, da de likevel satt det femte målet for dagen. Igjen var det på corner fra Breivik, men denne gangen var det Snorre Strand Nilsen som dunket ballen i mål.

I 76. minutt fikk Grorud pyntet litt på resultatet, da deres Geirald Meyer satte reduseringen – også dette i etterspillet av en corner. Det satte kanskje et lite håp om å hente inn litt i hvert fall, for etter dette kom hjemmelaget til noen sjanser.

Kampen nærmet seg slutten, men Raufoss var ikke helt ferdige med målshowet sitt ennå. I 88. minutt slo Lasse Berg Johnsen inn en flott corner, og igjen sto Belli klar med pannebrasken for å sette den inn til 1-6! Dette var virkelig en kamp hvor «corner er mål» har gjort seg gjeldende.

1-6-målet var det siste nevneverdige som skjedde i kampen, men for en kamp sett med Raufoss-øyne!