En strålende Fotballsalong

Onsdag kveld ble det arrangert Fotballsalong i Fyrverkeriet Kulturhus i anledning vårt 100-års jubileum. De drøyt 200 fremmøtte fikk servert flere flotte fotballhistorier.

Med Arne Scheie, Halvor Hegtun, John Mair, Svein Bredo Østlien og Arne Halvorsrud i spissen måtte det jo bare bli bra. Og det ble en mimrekveld av de sjeldne med Raufoss Fotball i sentrum.

Historiene satt løst. Det samme gjorde latteren. Den ene god historien avløste den andre. Hadde det ikke vært en deadline på arrangementet så hadde de nok fortsatt inn i de små timer. Så mye koste de seg, både de på podiet og de som satt i salen.

Arne Scheie hadde tatt turen fra Oslo for å delta i salongen og den tidligere NRK-profilen hadde flere flotte Raufoss Fotball minner.
- Det er to minner som kommer ganske fort. i 1961 kom onkelen min fra Rena i sin folkevogn og vi så kvartfinalen mot Steinkjer på Raufoss Stadion. Det andre store minnet er nesten på samme nivå. Semifinalen i 77 mot Lillestrøm. Begge ganger var Raufoss litt uheldige. I 61 var Steinkjer Norges beste lag. Lillestrøm var til de grader det beste laget i 77. I 1977 hadde Raufoss en fantastisk vei til semifinalen. De slo blant annet Moss og Brann i Bergen. Brann var den gang regjerende norske mestere.

Scheie har aldri kommentert Raufoss direkte.
- Vi hadde ikke lov til å sende kamper direkte den gangen.
Men han har laget flere innslag til NRK sine sportssendinger om klubben vår. 
- Den innslaget jeg husker best er åpningskampen mot Molde i 74 sesongen, sa den tidligere NRK mannen.
Som skrøt av Fotballsalongen.
- Dette er et fantastisk arrangement. På Raufoss oser det av fotballkultur over alt. På Raufoss bor det vel i underkant av 7000 mennesker. De fleste klubbene Raufoss konkurrerte med da de var på nest øverste nivå i 1953 - flere av klubbene fra store steder - er langt bak Raufoss i dag. Se hva Gjøvik Lyn driver med. Se hva Lillehammer driver med. Hvis du tar bort Sogndal og Hødd så er det ikke mange steder med såpass lite mennesker som har greid det så bra som Raufoss. De må jo først og fremst bero på gode ledere. Som klarer å holde på det, sa Arne Scheie som storkoste seg på Raufoss.

For de som ikke hadde mulighet til å være stil stede i Fyrverkeriet Kulturhus onsdag kveld så tok OA opp hele seansen og de vil legge den ut på sine hjemmesider i løpet av torsdagen.


PS: Se flere bilder fra Salongen på våre Facebooksider

Annonse fra Obos-ligaen: