Dobbel kalddusj hjemme mot Øygarden

Raufoss ble litt for komfortable med å lede nesten hele kampen, så til slutt kom det først en, og så en til kalddusj – og det endte med tap mot Øygarden.

Raufoss – Øygarden 1-2 (1-0)

Raufoss gikk hardt ut i starten av førsteomgangen, og kampen var ikke mange sekundene gammel før både det første og andre angrepet rystet Øygarden. De gulkledte fikk så en drømmestart på oppgjøret da Emil Breivik la inn en nydelig corner, som traff Mame Ndiaye perfekt – og sistnevnte traff igjen perfekt mot Øygarden-keeper Borger Thomas’ mål. Skuddet fra Ndiaye var utakbart, og sendte Raufoss i ledelsen med 1-0, allerede i det fjerde minuttet.

Etter målet fortsatte Raufoss å ha kontrollen, helt fram til rundt kvarteret spilt. Da kom Øygarden litt mer til, men aldri med noe som ikke det gule forsvaret klarte å hamle opp med. Det virket som om Raufoss lot gjestene styre spillet en del, men under grei kontroll.

Kontrollen gjorde at kontringene kom lett for de gulkledte, men verken Raufoss eller Øygarden kom til noen nevneverdige sjanser resten av omgangen. Om noe var Raufoss litt ekstra frampå i tilleggsminuttene, med to halvsjanser signert av Breivik først på corner og så på et innlegg, men ingen av dem resulterte i noe. Dermed gikk lagene til pause med 1-0.

Andreomgangen startet med at Raufoss gikk rett opp i press igjen. Både Matias Belli og Nicolai Fremstad var framme med hver sine sjanser, og senere fikk Raufoss frispark som Breivik naturligvis tok – og det nydelige skuddet gikk helt til nettet, men ble avblåst for offside.

Raufoss fortsatte presset, og i 59. minutt viste Breivik igjen fram skuddfoten – med et farlig skudd som Øygarden-keeperen, i Raufoss-drakt for anledningen, fikk hendene på. Like etterpå ble Ryan Doghman flyttet opp i banen – noe han utnyttet med en gang og gikk på et sololøp som kunne endt i noe nydelig, men Øygarden-forsvaret presset ham ut til siden.

Ti minutter senere, i 70. minutt, la Belli et innlegg til målscorer Ndiaye – og der burde det stått 2-0 til Raufoss! Dessverre var keeper Thomas med på notene og reddet skuddet til Ndiaye unna.

Mot tampen av kampen, i 84. minutt, kom Øygarden til en sjelden mulighet. De var raske, og det var det lille som skulle til for at de fikk utliknet til 1-1. To minutter senere var de like raske, på et innkast, hvor ingen i Raufoss-forsvaret fulgte med – og der satt den igjen for gjestene. På under tre minutter var kampen snudd fra 1-0 til 1-2, og det var ikke fortjent for de gulkledte.

Etter å ha fått to store smeller på kort tid, satte Raufoss på høygiret for å hente inn kampen i sin favør igjen. Men sjelden er stress i sluttminuttene og på overtid noen god deal, så til tross for et frispark i god Breivik-posisjon og en krigersk framtoning, endte oppgjøret 1-2 og med tap for Raufoss.

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Ryan Doghman, Solo Owusu, Edvard Race, Snorre Strand Nilsen – Matias Belli (Martin Heiberg, 78.), Lasse Berg Johnsen, Emil Breivik – Kristoffer Nessø (Nicolai Fremstad, 31.), Mame Ndiaye, Filip Brattbakk (Marius Alm, 59.)