Deilig seier i Innlandsderbyet

Raufoss styrte spillet i mesteparten av kampen, og selv om det lå litt langt inne ble det til slutt en velfortjent seier mot HamKam!

HamKam – Raufoss 0-1 (0-0)

Kampen åpnet med noen tøffe dueller, men utover det var det ikke noe særlig tempo å rope hurra for. Ni minutter inn i kampen hadde Marius Alm mulighet til å heade inn i mål etter en corner fra Emil Breivik, men ballen gikk like utenfor.

Raufoss hadde det meste drivet da klokka bikket 15 minutter spilt, men kom sjelden lenger enn like utenfor feltet til HamKam. De gulkledte lot ikke «storebror» komme noe særlig til på egen banehalvdel. Det snudde litt etter halvspilt omgang, selv om det var helt tydelig at HamKam manglet sin spiss med trykk på topp.

Etter noen minutter der Raufoss slapp hjemmelaget litt til, tok gutta våre fort over kontrollen igjen. Men ingen av lagene var i nærheten av å komme innenfor motsatt lags 16-meter.

I 37. minutt kom det som til nå kanskje var det nærmeste noe som liknet en sjanse, da HamKam kom gjennom mot de gulkledtes mål. Det ble imidlertid avblåst for hands. Like etterpå kom hjemmelaget på nok en ny sjanse, da et skudd fra Tobias Svendsen gikk like utenfor Lauvlis venstre stolpe.

Det virket som om HamKam var mest giret på å få med seg ledelsen i garderoben til pause, for de satte på et ekstra gir i sluttminuttene av førsteomgangen. Heldigvis hadde Raufoss litt å svare med også, for sekunder før 45 minutter spilt hadde Matias Belli et kanonskudd uten like – som gikk rett utenfor mål. To minutter ble lagt til, uten at det hjalp noen av lagene til å unngå 0-0 til pause.

Det var gått kun et par minutter av andreomgangen før Raufoss fikk frispark i klassisk Breivik-posisjon. Han ladet til og sendte en ball i tverrligger som smalt så hardt at det må ha hørtes helt hjem til Raufoss.

Raufoss fortsatte å ha mest ball og relativt kontroll på kampen. Rundt timen spilt kom sjansene som perler på en snor for de gulkledte, men ingen gikk inn. HamKam kom siden på en sjelden visitt til feltet til Raufoss og fikk deres til nå største sjanse i andreomgangen – et skudd i stolpen gikk tilbake til en HamKam-spiller, som heldigvis ikke fikk stokket beina.

I 73. minutt var det en på motsatt side som imidlertid fikk stokket beina helt rett. Endelig satt den i mål for Raufoss, da Breivik fikk vist hva foten er god for og sendte Raufoss opp i ledelsen. 0-1 på Briskeby!

Snaue ti minutter senere, i 81. minutt, fikk Nicolai Fremstad med hodet avverget det som kunne vært et utlikningsmål for vertene. Det var også det nærmeste HamKam var en sjanse på lang tid. Mot sluttminuttene trykket hjemmelaget litt på, men Raufoss holdt god kontroll og kvalte ethvert forsøk hamarsingene prøvde på.

Fire minutter ble lagt til, men det var ingen tegn til at Raufoss skulle gi fra seg ledelsen – og de fire minuttene ble stort sett tilbragt på HamKams banehalvdel.

Dommeren blåste endelig av kampen, og Raufoss gikk av banen med en deilig seier i Innlandsderbyet!