«Balljinten» klare for mer fart

Onsdag var det bare gøy på Nammo Stadion da årets barnekamp ble spilt mellom Raufoss og Gjøvik Lyn i klassen J10. Langs sidelinja hadde noen av damespillerne jobben som ballhentere. Mandag er det alvor og definitivt mer Fart over spillet. Da kommer Fart 2 på besøk.

Fotballgleden var helt klart til stede og småjentene storkoste seg før, under og etter kampen. Anita Lindmoen var en av damespillerne som stilte som ballhenter. Hun koste seg også.
- Veldig artig å være ballhenter for J10 lagene. Det brakte fram minner om min tid som knøttespiller på Raufoss Barcelona. Det morsomste av alt var å se hvor flinke og ivrige jentene var. Jeg så pasning etter pasning og spill i verdensklasse. Mektig imponert over jentene. Jeg tror de syntes det var stas at vi var med. Etter kampen så jeg bare smil og glede, sa Lindmoen.

Hun er klar over at det er spillere der ute som ser opp til a-lagsspillerne, som har dem som forbilder.
- Det er nok ikke alle som innser at vi på damelaget er frontfigurer for de yngre spillerne, selv om vi ikke blir omtalt så mye i mediene. Allikevel er det nok mange av de yngre spillerne som følger med og er interesserte. Vi er klar over at vi er forbilder, men at ikke alle ser på seg selv som det.

Mandag er det en ny mulighet for å se forbildene sine i aksjon. Da venter andrelaget til toppserieklubben Fart på motsatte banehalvdel. Vårkampen på Fartbana ble en liten motbakke for våre jenter. I et flott sommervær tapte vi knepent 2-1. Vilde Bokalrud reduserte for oss mot slutten av oppgjøret. 

De fleste vet vel at skal vi henge med i toppen er kun seier godt nok.
- Det blir en veldig spennende kamp. Etter at vi tapte for dem i vårsesongen er i hvert fall jeg veldig ivrig på å gi dem en real kamp denne gangen. Vi har hatt en litt negativ utvikling i det siste, men jeg føler at vi begynner å finne oss selv. Resten av sesongen blir hard så vi må være lojale mot treneren og rett og slett stole på taktikken han legger. Vi spiller best når vi spiller vårt spill, mener Anita Lindmoen.

Tabellen lyver ikke og den sier at vi topper, men bare så vidt. Vi har fortsatt to poeng ned til Frigg som fortsatt har en hengekamp. Fart ligger før helgens runde på en tredjeplass. De er ni poeng bak oss.
- Jeg prøver å ikke fokusere altfor mye på tabellen, men jeg har fått med meg at vi ligger på toppen, to poeng foran Frigg, men med en kamp mer spilt. Spørsmålet er ikke om vi Må vinne mot Fart, for vi SKAL vinne.

Kampstart på Nammo Stadion er 19.30. 

Annonse fra Obos-ligaen: