Backene senket Notodden i kvalik

2-1-seier og over 1.000 tilskuere på tribunen mot Notodden lørdag.

Det har vært mye nerver hos mange før lørdagens første kvalifiseringskamp mot Notodden. Det tok bare 25 minutter av kampen før noe av nervene ble stilnet. Snorre Strand Nilsen fikk uttelling etter noen minutter med store Raufoss-sjanser.

Vår høyreback ga oss 1-0 og det virket på det tidspunktet som det kunne bli mer.

Vi tok tak i kampen fra start og ga det egentlig ikke fra oss før langt ut i andre omgang. Da hadde Steffen Hjelmtvedt økt vår ledelse til 2-0, etter selv å ha satt i gang en flott kontring.

Etter en drøy time fikk Notodden komme inn i kampen. Vi la oss bakpå, og forsøkte å forsvare vår 2-0-ledelse så godt som mulig. Notodden grep sjansen, men da var det for sent.

Etter 88 minutter fant et innlegg fra vår høyreside Armani Mbedule inne i feltet. Han lurte inn 1-2-scoringen for gjestene. Det ble heldigvis ikke mer enn det. 2-1-ledelsen ble dratt i land, selv om flere av våre gutter havnet i dommerens bok de siste halvtimen. Det gikk til og med litt varmt i toppen på dommeren, som måtte rette opp egen feil da han viste ut Anton Henningsson på et tidspunkt.

Uansett ble det seier for oss i den første kvalifiseringskampen. Vi drar med oss 2-1 inn i neste kamp, som spilles i Notodden neste lørdag klokka 16.00.

Vi håper mange tar turen dit for å nok en gang gi god støtte til våre herrer i gult og svart!

PS! Bortemålsregelen teller i kvalifiseringen!

Kampfakta

Raufoss - Notodden 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Snorre Strand Nilsen (25), 2-0 Steffen Hjelmtvedt (53), 2-1 Armani Mbedule (88)

Laget: Ole Kristian Lauvli - Snorre Strand Nilsen, Kevin Jablinski, Marius Alm, Steffen Hjelmtvedt - Ryan Doghman (Armin Aganovic fra 90.), Nicolai Fosso Fremstad, Håvard Nome, Kristian Lønstad Onsrud (Martin Heiberg fra 68.), Emile Dadjo - Anton Henningsson.

Gule kort: Kristian LO, Henningsson, Alm og Strand Nilsen for Raufoss, to til Notodden.